FAKTANTARKASTUS 2 Media julkaisee päivittäin höpöä, nettikeskusteluista puhumattakaan.

Matematiikka ei ole tiede vaan teknologia

  • Matematiikka ei ole tiede vaan teknologia

Kommentoin Kemppisen blogin kommentteja matematiikan osalta näin: 

"Toisaalta matematiikan ja fysiikan ihmeellinen yhteiselo puoltaa matematiikan tiedeluonnetta." 

Matematiikka on fysiikan työkalu eikä mitenkään todista matematiikan tiedeluonnetta. Matematiikan artefaktit ovat abstrakteja ja historiallisista syistä johtuen kuvitellaan, että matematiikka on tiede. Siellä luodaan konsruktioita vain. Hyödyllisiä. 

"Matemaattisen logiikan piiriin kuuluvia tuloksia, mm. Gödelin lauseita on mielestäni väärin pitää pelkkänä teknologiana." 

Tuo todistus on vähän kuin lujuuslaskelmat tai softan luotettavuuden arviointi. Ei todista mitään.

"Ainakin matematiikka ja ja sen läheinen kumppani logiikka tuottavat merkittäviä tuloksia maailmasta ja maailmankaikkeudesta." 

Myös logiikka on työkalu.

"Kyseessähän on abstrakti, epäempiirinen tiede". 

Joka rakentaa artefakteja kuten teknologiat yleensä.

"Tulos, joka on kerran osoitettu todeksi, on oman aksiomaattisen järjestelmänsä sisällä tosi ikuisesti. Tämän vuoksi matematiikka järjestelmänä on tieteellinen."

Tuon vuoksikin matematiikka ei ole tiedettä, koska kaikki tieteen teoriat ovat hypoteettisia, vailla mahdollisuutta täydelliseen todistamiseen.

"Ihmeellistä onkin se, että käytännössä useimmat maailman ilmiöt noudattavat matemaattisia rakenteita."

Kehäpäätelmä. Matematiikkaa sopivasti valittuna käytetään ilmiöiden mallintamiseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Näyttää professori Kemppinen ottaneen kommentin huomioon, koskapa on ottanut tämän päivän aiheekseen sanan tiede käsittelyn.
http://kemppinen.blogspot.fi/

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Joo. Kommentoin näin:

"Ei viulunsoittokaan ole musiikkia. Sekin on teknologiaa."

Laitteen käyttäminen ei ole teknologiaa.

"Helsingin yliopistossa opetetaan tietojenkäsittelytiedettä mutta Aalto-yliopistossa oli ainakin viimeksi jopa professuuri, jossa opetettiinkin tietojenkäsittelyoppia."

Kyseessä ei ole tiede kummallakaan nimikkeellä. Jälleen nuo historialliset syyt. Kysehän on artefaktien rakentelusta.

Kaiken huippu on kasvatustiede, joka syntyi, kun opettajakoulutus siirrettiin yliopistoihin. Yksi hauska uusi tiede on käsityötiede.

Muuten: taiteet ovat etiikan teknologiaa ;-)

Johan Lom

Suurin osa matematiikan opiskelijoista valmistuu matematiikan opettajiksi. Mielenkiintoista!

19-vuotias tyttäreni tuli eilen kysymään minulta neuvoa IB-lukion matematiikan tehtävässä. Kyseessä oli integraali tyyliin:

---------------------4
(INT)F(x)=(3x - 9) (jossa "INT siis markkeeraa sitä "pitkää ässää")

Sanoi kesäloman aikana unohtaneensa opetukset ja toivoi minun antavan neuvoa. No, jos hän oli unohtanut kuukauden aikana, niin sanoin hänelle, että on todennäköisempää, että minä olen unohtanut yli 30 vuoden aikana vielä tehokkaammin asiat, joita en koulun jälkeen ole joutunut käyttämään lainkaan.

Älynystyröitäni hieroen muistin kuitenkin, että potenssiin pitää lisätä pykälä, eli kyseinen polynomi korotetaankin viidenteen potenssiin ja jaetaan sitten viidellä. Polynomin potenssiin korottaminen puolestaan saadaan lasketuksi hyödyntäen Pascallin komiosta saatavia vakioita.

Hiki pursui otsaltani enkä tiedä oliko inputistani hänelle apua, mutta säilytin kuitenkin kasvoni.

Summa summarum: miksi lukiossa opetetaan niin korkeata matematiikkaa, ettei sitä yleensä kukaan koskaan joudu hyödyntämään, ellei valmistu tiedemieheksi?

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Ei ole olemassa mitään lääketiedettä. Kyseessä on parantamisen teknologia.

Risto Koivula

"Professori" [Jukka] Kemppinen [ent. TKY] on kova mies: tämä vasta kertoo hänen suhtautusestaan tieteeseen: Kemppisen "tiedeväite" suoraan lainattuna kuuluu: "Silti Stalinin leireillä koki ennenaikaisen kuoleman kaksi – kymmenen kertaa enemmän ihmisiä kuin Hitlerin leireillä. Pari miljoonaa sotilasta kaatui tai kuoli järjettömän sodanjohdon seurauksena. ”

Katsotaan mihin tuo väite loogisesti johtaa. Hitlerinlaireillä kuolleidenmäärä tiedetään: seon 12 miljoonaa.

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/Message/369189

" Jukka Kemppinen siirtyy 1. sijalle

Risto Koivula , 3/3/2013 9:09:24 PM, 369189

Lainaus: Risto Koivula , 11.02.2013 10:20:27, 368599
Lainaus: Risto Koivula , 29.01.2013 18:16:31, 368296

Onnistuin bongaamaan aivan uuden Lenin-disinformaatiopläjäyksen, jonka etenemistä aion aina välillä tsekata Googlesta...

”Dashkova”: ” Lenin- "If for the sake of Communism it is necessary for us to destroy 9/10ths of the people, we must not hesitate." "

Linkin ilmoittama lähde ”Griffin post” ei johda minnekään, sen niminen palsta on, mutta ihan eri asioista.

Tuo ”tieto” on 7.12 ”lainattu” Iltasanomien palstalle:

Sekä Näkkärille tähän viestiin, jossa kaikki muutkin sitaatit ovat joko tekaistuja tai väärin käännettyjä (tässä kommenttiviestistä):

Nyt pistetään aivan uusi ”neitseellinen” Lenin-disinformaatiolinkki seurantaan: koska se tulee ”uutisena” (sivulauseessa tietysti, ensi alkuun) YLE:ltä, koska Hesarilta, Usarilta, Alkkarilta (konsernin Iltalehdeltä siis tuli jo), Kansan uutisilta, Tiedonantajalta, Suomen Pilastokeskukselta, "Euroopan neuvostolta", EU:n "direktiivinä".

Ja millainen ”tapettava stalinsitihörhö” jokainen on, joka puolella tavulla uskaltaa epäillä jotakin väärennöstä...

[RK: Sittemmin on selvinnyt, että on olemassa "Dashkova": moskovalainen meedio ja "historia"-scifi-viihdekirjailija Polina Dashkova,jonka näkyihin ja muihin ilmoituksiin kuuluvat myös mm. että Lenin ei olisi koskaan opiskellut yliopistossa ja että häntä ei olisi koskaan ammuttu päähän (minkä bolshevikit olisivat sepittäneet siksi, että "Lenin puhi niin tyhmiä", jne.

http://russiahousenews.info/analitika-i-kommentari...

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/03/kansan... ]

__________________________________________________

Otaniemen ja eräiden muidenkin yliopistojen "professori" ja "dosentti" Jukka Kemppinen SISÄLLÖNTUOTTAA itsensä toiselle (2.) sijalle (120 milj, eli kaikkin NL:n asukkaat Stalinin noustessa pääsihteeriksi miinus 2. maailmansodan kaatuneet!) yllä mainitun YLE:n Sotshin julkiskitsoklovnin jälkeen ("150 milj Stalinin uhria")... :

http://kemppinen.blogspot.fi/2008_09_01_archive.html

http://kemppinen.blogspot.fi/2008/09/venjn-hpemttm...

Kemppinen:

(Dr. Jukka Kemppinen, b. 1944, former professor (Information Law), former judge (Court of Appeals), reader (German "Dozent") (IPR, Information Law, Cultural History). Author (poetry, fiction, non-fiction) and translator from so many languages; far more than 1 000 articles in reviews, journals, magazines, newspapers; television, broadcasts. Please, feel free to comment.

13. syyskuuta 2008)

Venäjän häpeämättömyys

Hiukan tunteellisesti: Saksan ja Ranskan tuhatvuotisen sodan päättyminen on yksi elinaikani uskomattomia käänteitä – Euroopan hiili- ja teräsunioni, myöhempi EEC ja nykyinen EY.

Willy Brandtin ”Warschauer Kniefall” eli polvistuminen Varsovan muistomerkillä 1970 oli joidenkin mielestä turhaa teatraalisuutta, joidenkin mielestä käännekohta kansallisen häpeän yksiselitteisenä tunnustuksena.

DDR ei tuntenut aihetta häpeään; väitetään, että sieltä tullut diplomaatti olisi puhunut Suomen Lapissa olevista länsisaksalaisten kaatuneiden hautausmaista.

Olen etsinyt silmä kourassa suomalaisten juristien häpeän osoituksia vuoden 1918 tuomioista, joita oli langettamassa melkein koko suomalainen lakimieskunta. Voin vakuuttaa, ettei löydy vähällä.

Kuuntelin muutamia vuosikymmeniä, esittäisikö edes seuraava sukupolvi pahoittelunsa 1930-luvun oikeistoliikkeiden ylilyönneistä. Yleensä ei kuule muuta kuin älyllisesti ala-arvoisia jupinoita ”sellaisista ajoista”.

Niinpä tuli puheeksi – radio-ohjelmassa – miksi Venäjä ja venäläiset eivät häpeä. Totta: jotkut sanovat olleensa itsekin stalinismin uhreja, ja on siinä perää.

Pääsyy, sanoi Juhani Forsberg toistaen tunnetun lauseen: Neuvostoliitto ja neuvostokansa kärsivät niin kuvaamattomat tappiot kukistaessaan fasismin, että he ja heidän jälkeläisensä ovat pysyvästi saamamiehiä ihmiskunnan tai ainakin Euroopan historiassa. Heillä ei ole syytä hävetä. Eikä katua.

Laski sen miten laski, tappiot olivat valtavat, pohjattomat. Silti en pidä siitä, että läntiset valtiomiehet ja –naiset osallistuvat uudelleen aloitettuihin voitonjuhliin.

Suuhun nousee karvas maku, johon ei ole lääkettä. Kuulun niihin, jotka uskovat Leninin + Stalinin ja Hitlerin samanlaisuuteen. Ilman Leninin ja Stalinin maailmanvallankumoushanketta, jota pidän totena, Hitlerillä ja hänen puolueellaan ei olisi ollut kasvualustaa eikä menestymisen mahdollisuutta.

Sisällissota, Stalinin toimet 1930-luvulla ja Itä-Euroopan sorto 1945-1989 vertautuvat Hitlerin hallintoon kaasukammioita lukuun ottamatta.

Silti Stalinin leireillä koki ennenaikaisen kuoleman kaksi – kymmenen kertaa enemmän ihmisiä kuin Hitlerin leireillä. Pari miljoonaa sotilasta kaatui tai kuoli järjettömän sodanjohdon seurauksena. ”

RK: Eli Hitlerin LEIREILLÄ tapettiin 12 miljoonaa ihmistä, joista puolet juutalaisia, YK on kriminalisoinut vuonna 2007 näiden toteennäytettyjen fasisminuhrien vähättelyn.

Mutta ”SISÄLLÖNTUOTANNON professori” (nyt lopulta selvisi sekin, mitä sekin tarkoittaa!), ”Stalinin leireillä tapettiin jopa 120 miljoonnaa ihmistä”! (Joku voi luulla tuota ”tieteeksi”, kun sanoja on ”professorikin”!)

Kun Stalinin aikaisintaan voidaan katsoa ”nousseen valtaan”, eli puoluesihteeriksi v. 1923, NL:ssa oli 140 miljoonaa asukasta.

Hän kuoli 30 vuotta myöhemmin 1953, jolloin NL oli juuri saavuttanut uudelleen sotaa edeltäneen väkilukunsa 193 miljoona.

Koska II maailmansodan takia kuoli tasan 20 miljoonaa Neuvostoliiton kansalaista (suurin osa taistelijoita, niistä lopuista taas huomattava osa oli Hilerin ”leiritettyjä”), niin

"alan" professorin Jukka Kemppisen TUOTTAMAN SISÄLLÖN mukaan ”Stalinin leireillä” ja maailmansodassa kuoli yhteensä YHTÄ PALJON KUIN NL:SSA OLI OLLUT VÄKEÄ STALI- NIN NOUSTESSA VALTAAN! Ilmeisestikin VAIN LEIREILLÄ JA SODASSA ylipäätään kuol- tiin ollenkaan NL:ssa! Mutta silti tuo ei "täsmää": vuosina 1923-1938 kuoli kaikkiaan mihin syy- hyn tahansa 30 mlj.ihmistä,sodassa 20 milj ihmistä,ja vuosina 1939-1953, nyt alueellisesti suu- remmassa NL:ssa muihin syihin kuin sotatoimiin ja miehittäjän tappotöihin 40 mlj.Tämä karkea arvio, koska syntyvyyden on oletettu koko ajan pysyneen 4 mlj/v. keskimääräisellä tasolla so- dastakin huolimatta.Että sodastakaan huolimatta "Stalinin aikana" ei kuollut kuin korkeintaan 90 mlj... Suhteellinen syntyvyys oli koko ajan huippuluokkaa (keskimäärin) 20 promillea, ja suh- teellinen kuolleisuus rauhan aikana keskimäärin tavanomainen, 14 promillea. Kaksi kertaa niin paljon väkeä syntyi, kuin kuoli. (Maon Kiinassa 50-luvulla syntyi kolme kertaa niin paljon, 30 promillea, kuin kuoli, 10 promillea/v., Suomessa 50-luvulla 9 promillea/v.).

Tsaarin Venäjällä oli vuoden 1913 lopussa, juuri ennen I maailmansodan alkua, luotettavaksi arvioidun virkamieslaskelman (joka ei ollut kuitenkaan väestönlaskenta) 159 miljoonaa asu- kasta, joista n. 30 milj jäi tulevan NL:n ulkopuolelle: 3 mlj oli Suomessa, 5 mlj Baltiassa 18 mlj Puolassa ja 2 mlj Bessarabiassa. Tulevan NL:n alueen 129 mlj asukkaan määrä säilyi sitten yli I maailmansodan ja sisällissodan suurin piirtein saman kokoisena, ei kasvanut olennaisesti, mutta ei vähentynytkään, vaikka sekä maailmasodassa että sisällissodissa kuoli kummassa- kin n. 5 mlj. ihmistä. Stalinin kaudella ennen II maailmansodan aikaa 1923 – 1938 NL:n väkilulu nousi 140 mlj:sta 172 mlj:an. Kaikkiaan tuona aikana 30 mlj ihmistä kuoli, mihin syyhyn tahansa, ja 60 mlj. syntyi.

http://www.tiede.fi/keskustelut/post618367.html#p6...

JK: ” Kanadalaissyntyinen professori Robert Gellately julkaisi uusimman tiiviisti asiakirjoihin perustuvan tutkimuk- sen kauan kadoksissa olleista kaksoisveljistä, Hitleristä ja Stalinista, ja sijoitti Leninin samaan kuvaan kovan luokan terroristina.

Osmo Jussila, jolla on ollut aikaisemmin muitakin painotuksia, kirjoitti Kanavassa saksalaiseen tutkimukseen ja GRU-loikkarin ”Viktor Suvorovin” kirjoituksiin perustuvan artikkelin, jonka ydinsisältö on ingressissä:” Itse asiassahan se oli Stalin, joka yhdessä Hitlerin kanssa päästi toisen maailmansodan valloilleen. Stalinin aikomuksenahan oli sodan avulla sovjetisoida niin koko Eurooppa kuin maailmakin. Mutta kun Hitler ehti ensin.”

Tätä tulkintaa ei pidä huiskia syrjään propagandana. Suomalaiset tietävät asiasta jotain omakohtaisestikin, ja virolaiset enemmän.

Postneuvostolainen trauma taitaa olla tosiasia monella suunnalla. Yksi niistä suunnista on Suomi. Yhteisymmärrys ei synny ystävyyttä vakuuttelemalla; sitä kokeiltiin Neuvostoliiton kanssa puoli vuosisataa ja keisarikunnan kanssa vielä kauemmin.

Yhteisymmärrys voi syntyä – niin kuin Etelä-Afrikassa apartheidin jälkeen – hakemalla totuus esiin ja jättämällä syyllisyys vähemmälle.

Viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen, sanoi entinen poika. Yksi tosiasia on, että venäläinen uhri-ajattelu, jota ilmensivät niinkin erilaiset ihmiset kuin Tarkovski ja Solzhenitsyn, ei perustu tosiasioihin. "

Täytyy sanoan että minä en ole mikää ATK-alan mies ollenkaan, niin VASTA TÄSTÄ MULLE SELVIS TUO TERMI 'SISÄLLÖNTITAAMINEN'!

Vitsi on tässä nyt siinä, että New York Timesin mukaan natsien keskitysleirien uhrien määrä on tän asti luultua suurempi, jopa 20 mlj.:

http://yle.fi/uutiset/natsien_keskitysleireja_olik...

" Tutkijoiden laskujen mukaan kaikkiaan 15-20 miljoonaa ihmistä kuoli tai oli vangittuina natsien perustamilla leireillä.

Natsit perustivat Adolf Hitlerin valtakaudella kymmeniä tuhansia vankileirejä ja juutalaiskortteleita, ilmenee tuoreesta tutkimuksesta. Luku on huomattavasti suurempi, kuin aikaisemmin on arvioitu. Asiasta kirjoittaa New York Times.

Tutkimuksen mukaan leirejä pystytettiin vuosina 1933-1945 kaikkiaan noin 42 500 ympäri Eurooppaa. Yhdysvalloissa sijaitsevan holokaustimuseon tutkimusryhmä tonki tutkimustaan varten natsien keskitysleirien historiaa 13 vuoden ajan.

Mukana luvussa on muitakin leirejä kuin pahamaineisimmat tuhoamisleirit, sillä natsit hallinnoivat myös muun muassa työ- ja vankileirejä sekä niin kutsuttuja juutalaiskortteleita, joiden asukkaat elivät vartioituina ennen kuljettamistaan varsinaisille leireille. Suurin ja tunnetuin juutalaiskortteli oli Varsovan ghetto, jossa asui arviosta riippuen pahimmillaan liki puoli miljoonaa ihmisiä.

Tutkijat löysivät myös lukuisia niin kutsuttuja ”hoitokeskuksia”, joissa raskaana olevat naiset joko pakotettiin abortteihin tai sitten heidän lapsensa otettiin pois.

Leirien määrä oli yllätys myös tutkijoille itselleen. Selvityksen alkaessa historioitsijat odottivat aikaisempien tietojen perusteella löytävänsä todisteet noin 7 000 natsien perustamasta leiristä ja juutalaiskorttelista.

- Leiriluvut ovat huomattavasti suurempia, kuin oletimme. Tiesimme aikaisemmin, kuinka hirveää eläminen leireillä ja juutalaiskortteleissa oli, mutta nämä määrät ovat aivan uskomattomia, sanoo German Historical Institute -tutkimuslaitoksen johtaja Hartmut Berghoff.

Tutkijoiden laskujen mukaan natsien perustamilla leireillä kuoli tai oli vangittuna kaikkiaan 15-20 miljoonaa ihmistä.

Lisää aiheesta

New York Timesin uutinen aiheesta

http://www.nytimes.com/2013/03/03/sunday-review/th...

Samuli Harala Yle Uutiset "

Muokannut: Tomppa, 3/15/2013 11:15:43 PM

Risto Koivula

Kappas, tällainen töräytys nyt:

http://kemppinen.blogspot.com/

8. kesäkuuta 2018

Erityiskohtelu

HS:n artikkeli Stephen Koskinin Suomen käynnistä ja puheesta sisältää muutaman kes-keisen omituisuuden. Miksi Stalin varasi Suomelle erityiskohtelun 1939 verrattuna Baltian maihin, joihin marssitettiin neuvostojoukkoja heti, ja Puolaan, jonka strateginen asema oli väitteen mukaan samankaltainen kuin Suomen?

Olen lukenut tuon Stalin-elämäkerran II osan ja kirjoittanut erittäin kiittävästi siitä tässä. Siinä on puhe Suomesta, mutta ei erikoiskohtelusta eikä etenkään Suomen lipumisesta erilleen Venäjästä jo ennen I maailmansotaa.

Suomen kohtalo oli toinen kuin Baltian, koska Suomi kieltäytyi Neuvostoliiton vaatimuksista, ja siksi, että Suomen armeija oli mobilisoitu. Armeija aseineen oli rajoilla jo 10.10.1939. Viimeinen neuvottelukerta Moskovassa oli 9.11.

Suomessa puhutaan edelleen joskus rajanoikaisuista Karjalan kannaksella, vaikka iso asia, johon neuvottelut kaatuivat, oli Neuvostoliiton – Stalinin – vaatimus saada Hanko tukikohdaksi.

Suostuminen siihen olisi tehnyt Helsingin seudun ja ehkä koko Suomen mahdottomaksi puolustaa. Tiedämme tämän kokemuksista vuodelta 1944, jolloin Porkkala luovutettiin tukikohdaksi ”vuokralle”. "

Stalinin tarkoitus ei ollut vallata Suomea, koska se ei olisi ollut millään muotoa optimaalinen tilanne puolustausta saksan tulevaa hyökkäystä vastaan (vaan sitä olivat enempikin ne välirauhan rajat, ja nykyisetkin),ja se olisi myös varsin luultavasti johtanut siihen, että Saksa olisimiehittänyt Ruotsin.

https://www.pirkanblogit.fi/2017/risto_koivula/neu...

" Julkaistu 30.7.2017 kirjoittanut Risto Koivula

Neuvostoliiton tarkoitus ei ollut vallata Suomea talvisodassa

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/ne...

Kirjoittanut Risto Juhani Koivula (14. maaliskuu 2017, 10:30)

Hölynpölykynäilijä Juhani Putkinen estää keskustelun pölhöblogissaan, joten joudun avamaan toisen turhan keskustelun aiheesta:

” Väärällä nimellä valehteleva ”Koivula” pysyköön poissa minun asiablogistani. ”

Talvisota oli Hitlerin idea, jota hän painosti ja maanitteli aloittamaan molemmin puolin Suomen itärajaa. Asia oli USA:n ja Englannin hallitusten ja Ranskan antifasististen oppositioliikkeen tiedossa katolisen kirkon kautta, jonka papeille katoliset sotilaat eri puolilla maailmaa ripittäytyivät ongelmistaan.

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/12/sodanaikainen-luotettav…

” Iltalehdessä 31.08.2012 Suomen Sveitsin ja Vatikaanin suurlähettiläs Alpo Rusi kertoo löytäneensä dokumentin elokuulta 1942, jossa Suomen silloinen Vatikaanin suurlähettiläs G.A. Gripenberg, joka oli vastikään siirretty sinne Lontoosta, ja jonka tehtävä oli tunnustella rauhansolmimismahdollisuuksia, sai tietää ranskalaiselta kardinaali Eugéne Tisserantilta (1884-1972), että Saksa oli ennen talvisotaa yllyttänyt Neuvostoliittoa hyökkäämään Suomeen ja Romaniaan kardinaalin tulkinnan mukaan siksi, että ”Saksa saisi vihaiset liittolaiset sivustoilleen”.

(Todellinen syy oli, että Hitler oletti hyökkäyksen johtavan NL:n sotilaalliseen konfliktiin Englannin kanssa. Talvisodan kuluessa Hitlerille selvisi, että Englantia kusettamalla se ei onnistu. Sen sijaan hän oletti vielä kutsuttuaan Molotovin ”neuvottelemaan” Berliiniin joulukuussa 1940, että NL olisi kusetettavissa hyökkäämään Persiassa englantilaisten kimppuun.

Stalin oli uskomattoman taitavasti onnistunut leikkimään ”tyhmää”…) "

Kemppinen: " Nämä ovat faktoja. Se on johtopäätös, että Venäjä oli suunnitellut hyökkäystä ja luultavasti Suomen valloitusta hyvissä ajoin. "

RK: Kaikki armeijat ovat ainakin alustavasti suunnitelleet kaikkien valloitusta, ainakin suuvallat ainakin kaikkien lähellä olevien... Se on sitä, mitä sotilaat harjoitusmielessä tekevät...

Kemppinen: " Kun sota alkoi 1.12., Terijoen hallitus perustettiin samana päivänä. Helsingissä istuvan hallituksen ei katsottu edustavan todellista Suomea. Tuollainen järjestely ei synny päivässä tai kahdessa, vaikka Terijoen hallitus ei koskaan kokoontunutkaan. "

RK: Aika lailla pop up se syntyi: esimerkiksi Kuusista ei siihen alun perin ollut tarkoitettu ollenkaan, vaikka hän oli yksi kolmseta miniteristä, joiden olsi voinut kuvitellakaan ministeeraavan hallinnon alojaan. Kaksi muuta olivat sisäminiteri Tuure Lehin ja puolustusministeri Akseli Anttila. Valtionvarainminiteri esimerkiksi oli kuolemaisillaan, ja maatalousminiteri Armas Äikiä valitti Kuuselle, ettei ymmärrä mitään maatalouasioista. Siihen Kuusinen vastasi, että "ei sun siinä kauan tarvitse ollakaan".

Kemppinen: " Edelleen johtopäätös: Terijoen hallitus ja Neuvostoliiton sen kanssa tekemät sopimukset todistavat, että tarkoitus oli vallata Suomi poliittisesti ja kuten 1.12. kävi ilmi, sotilaallisesti. "

RK: Ei todista. Jotakin diplomaatista oli kuitenkin esitettävä. Valtaus olisi ollut työtapaturma, eikä johtanut mihinkään kovin kauaskantoiseen. Ei tosin ihan pilkulleen toteutuneeseenkaan kehitykseen, sillä miehityksen jälkeen ei olisi voitu ruveta palauttamaan julki- eikä salafasisteja hallitukseen... Saksaa ei olisi voitu siten kusettaa Suomella kuin kävi.

Kemppinen: " Runsas arkistoaineisto osoittaa, että puna-armeijan oli tarkoitus viettää joulua Helsingissä. Pohjoisesta hyökkääviä kehotettiin varomaan Ruotsin rajaa, siis Tornion seudulla. Puna-armeija eteni Kemijärvelle ja Savukoskelle joulukuussa. Noista seuduista ei ollut puhuttu Moskovan neuvotteluissa.

Tämä oli Stalinin erityiskohtelu Suomelle. "

RK: Huijausta ja rekvisiittaa. Aineistoa, jonka oli tarkoituskin päätyä suomalsislle - ja Hitlerille...

Kemppinen: " Jartsev ja Stein olivat puhuneet 1938 ja 1939 salaisissa neuvotteluissa Suomessa Saksan aiheuttamasta uhasta. "

Jartsev oli myös 1938 tuonut Suomen viranomaisille Stalin tarjouksen "etupiirijaosta Itämeren alueella" (v batijskom rezhime).

Se päätyi Hitlerille ennen kuin presidentti Kalliolle.

Hitler esitti sittemmin just tämän kaavan mukaan Molo-Ribbe-"sopimusta" NL:lle, Halhin Golin katastrofin jälkeen Akselivalloille.

NL:ssa luultiinsodan ajan, että että sen olsi toimittanut sinne Mannerheim. Todellisuudessa sen oli toimittanut hänen esimiehensä: joko ulkoministerin Tanner tai puolustusministeri Walden. RIsto Ryti kasvoi silloin vieläkorkoa Suomen pankissa.

Kemppinen: " Moskovan neuvotteluissa sanottiin, että järjestelyt olivat tarpeen länsivaltojen aiheuttaman sotilaallisen uhan takia. Siinä välissä oli tehty sopimus Saksan kanssa, ja Suomi oli siirretty Neuvostoliiton etupiiriin – vaikka Stalin otti kyllä riskin hyökkäämällä Hitlerille ilmoittamatta. Saksan armeija oli Puolan murskattuaan kiinni lännessä, jossa sotatila vallitsi vaikkei sitten Ranskan valloittamiseen johtaneita taisteluita aloitettu ennen kuin keväällä 1940.

Helsingin Sanomat (Jukka Petäjä) saisi tarkistaa tosiasioiden vastaisia kantojaan. Toivon että Kotkin saa tietää, missä merkeissä hän esiintyy päälehdessämme. Elämäkertateoksessaan hän korostaa epätavallisen vahvasti ja useita kertoja Stalinin talvisotaa fiaskona ja Stalinin omaa arvioita, että tilanne oli siis myös sotilaallisesti arvioitu kovin väärin. Siitä ei ole neuvostolähdettä, että Stalin tulkitsi myös Suomen poliittisen tilanteen väärin. "

RK: Jos hänellä oli kovin huonot tiedot, hän sai Churchilliltä parempia... Niissä oli kuitenkin jälkimmäisen omia painotuksia.

Stalin ihaili vanhaa muistoa Waldenia, joka oli 1904 estänyt ja lyönyt läskiksi Suomalisten kutsunnat Tsaarin armeijaan, ja Tanneria, joka oli vastustanut ankarasti, ja yrittänyt lyödä läskiksikin puolueensa ja suomalsiten osallistumista Kersnkin "maakuntavaaleihin" 1917. Hän uskoi näiden kanssa voitavan tehdä diiliä ja sovitti ehkä tarjouksiaankin sen mukaan. Hän ei voinut uskoa näistä tulleen Hitlerin "periaattellisia" aseenkantajia...

Kemppinen: " Saksalla muuten ei ollut talvisotamme aikana sellaisia suunnitelmia, jotka johtivat sitten kesäkuussa 1941 hyökkäykseen Venäjälle (Barbarossa-suunnitelma). "

RK: Ei ollut, koskka se oli romahtanut Halhin Goliin sillä kertaa...

Kemppinen: " Suomesta teki Saksan ”liittolaisen” Stalin. Hitlerin Saksan kannatus ei ollut meillä suurta. Stalin työnsi Suomen Hitlerin syliin (Kotkin). "

RK: Juu... :-/

Posted by Jukka Kemppinen at perjantaina, kesäkuuta 08, 2018 34 kommenttia:

Risto Koivula

Lauri: " Kommentoin Kemppisen blogin kommentteja matematiikan osalta näin:

"Toisaalta matematiikan ja fysiikan ihmeellinen yhteiselo puoltaa matematiikan tiedeluonnetta."

Matematiikka on fysiikan työkalu eikä mitenkään todista matematiikan tiedeluonnetta. "

Matematiikka on toki fysiikan työkalu - mutta se on MUIDENKIN tieteealojen kuten biotieteiden, itse asiassa kaikken teorioita (sanan suppeassa merkityksessä tiedollisena laskennallisena mallina,joka kuvaa objektia kokonaisuutena) muodostavien tieteenalojen työkalu.

Ja logiikka on sitten taas matematiikan työkalu.

Mutta matematiikan tutkimat oliot, vaikkapa geometriset muodot, ovat olemassa myös objektiivisessa todellisuudessa.

On myös fysikkassa EMPIRIINEN KYSYMYS, MILLAISTA MATEMATEMATIIKKAA JODENKIN ILMIÖIDEN AVARUUS NOUDATTAA: esimerkiksi Netonin mekaniikan avaruus on erilainen kuin erityisen suhteellisuusteorian. Ja muitakin objektiivisia kohteita on, jotka noudattavt nimenomaan EST:n avaruutta.

L: " Matematiikan artefaktit ovat abstrakteja ja historiallisista syistä johtuen kuvitellaan, että matematiikka on tiede. Siellä luodaan konsruktioita vain. Hyödyllisiä. "

RK: EST:n nopeuasavaruus ei ole artefakti. Eikä Newtonin avaruuskaan. Niillä on kummallakin oma matematiikkansa.

L: " "Matemaattisen logiikan piiriin kuuluvia tuloksia, mm. Gödelin lauseita on mielestäni väärin pitää pelkkänä teknologiana."

Tuo todistus on vähän kuin lujuuslaskelmat tai softan luotettavuuden arviointi. Ei todista mitään. "

RK: Kyllä lujuuslaskelmien pitää todistaa.

Gödelin lause on itse asiassa logiikkaa. Se toistaa osaltaan, että matematiikka EI PALAUDU logiikkan eikä joukko-ooppiin. On aina myös spesifisesti matemaattisia alkuaksioomia. Russel yritti todistaa päinvastaista, mutta hänkin todistamaan tätä samaa.

Matematiikan tutkimat oliot ovat abstrakteja olioita kuten muotoja ja lukumääriä.

L: " "Ainakin matematiikka ja ja sen läheinen kumppani logiikka tuottavat merkittäviä tuloksia maailmasta ja maailmankaikkeudesta."

Myös logiikka on työkalu. "

Kyllä, se on todellakin työkalu.

" "Kyseessähän on abstrakti, epäempiirinen tiede".

Joka rakentaa artefakteja kuten teknologiat yleensä. "*

Se myös "löytää luonnonmatematiikkoja" kuten fysiikka fysikaalisia luonnonlakeja, ja biologia biologisia, esimerkiksi gentiikan ja ehdollistumislakeja.

" "Tulos, joka on kerran osoitettu todeksi, on oman aksiomaattisen järjestelmänsä sisällä tosi ikuisesti. Tämän vuoksi matematiikka järjestelmänä on tieteellinen."

Tuon vuoksikin matematiikka ei ole tiedettä, koska kaikki tieteen teoriat ovat hypoteettisia, vailla mahdollisuutta täydelliseen todistamiseen. "

Ei se ole aivan näinkään: todet teoriat pystytään usein myös todistamaan:

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/10/lenini...

L: " "Ihmeellistä onkin se, että käytännössä useimmat maailman ilmiöt noudattavat matemaattisia rakenteita."

Kehäpäätelmä. Matematiikkaa sopivasti valittuna käytetään ilmiöiden mallintamiseen. "

Matematiikka lykätään teoriamuodostuksessa siihen ilmiöön.

Mutta se, mitään siinä LUONNOSTAAN EI OLE, on LOGIIKKA eikä matematiikka.

Tämän blogin suosituimmat