FAKTANTARKASTUS 2 Media julkaisee päivittäin höpöä, nettikeskusteluista puhumattakaan.

Kristittyjen mithralainen joulu ja pääsiäinen

  • Nabarz: The Mysteries of Mithras, The Pagan belief that shaped the Christian world
    Nabarz: The Mysteries of Mithras, The Pagan belief that shaped the Christian world

Mithran syntymäpäivää vietettiin 25.12. 

Beetlehemin tähti: Mithralaiset tietäjät kokoontuivat joka vuosi Voiton vuorelle odottamaan maailman kuninkaan syntymistä. 

Neitseellinen syntymä: Iranissa on järvi, missä uskottiin säilytettävän Zoroasterin siemennestettä. Neitsyet kylpivät järvessä ja tulivat raskaaksi -> tarina neitsyn Marian neitseellisestä synnyttämisestä

Eikä tuossa kaikki: 

Mithralaisten suuri juhla oli kevätpäiväntasauksen aikaan, jolloin juhlittiin Mithran kuolemaa ja ylösnousemusta. Mithran kuva vietiin symbolisesti kolmeksi päiväksi luolaan, josta se tuotiin ulos elävänä.

Mithralaiset kastettiin, viiniä pidettiin pyhänä verenä, jakoivat leipää, jossa risti, pitivät sunnuntaita pyhitettynä, kutsuivat toisiaan "veljiksi".

Tuskin minkään muun uskonnon jäänteitä kristityt tuhosivat yhtä suurella vimmalla kuin mithralaisuuden. Kristinuskon ja mithralaisuuden samankaltaisuudet ärsyttivät alkuaikojen kristittyjä niin paljon. (J.M.Robertson)

Teologisessa tiedekunnassa tuo kaikki selitetään pois väittämällä, että mithralaisuus on kopiota kristinuskosta. Hohhoijaa. Mitralaisuudella on 4000 vuotta vanhat perinteet. Katso kuvaa. Kuvassa mainitaan myös vapaamuurarit...

Hyvää mithralaista joulua kristityille!

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

”Teologisessa tiedekunnassa tuo kaikki selitetään pois väittämällä, että mithralaisuus on kopiota kristinuskosta. ”

Jos mietti Jeesuksen ja hänen rupusakkinsa yhteiskunnallisia taustoja, niin on ymmärrettävää, että 'Jumala pani heille sanat suuhun' eli tämä on kiertoilmaus sille, että kaikki oli lainattua. Mitralaisuus oli ehkä parhain lähde kopioimiseen, mutta myös keisari Augustuksen sisäpiiriin kuuluvan Liviuksen Rooman varhaishistoria Ab urbe condita lienee ollut ahkerassa käytössä.

Yleinen tapa yli 2000 vuotta sitten oli, että temppeleissä oli pyhien pappien tarpeita tyydyttämässä tyttöjä. Jos joku näistä tuli raskaaksi, naitettiin hänet jollekin vanhemmalle kohtuullisesti toimeentulevalle miehelle. Sieltä osaltaan voi juontua kiertoilmaus 'syntyi Pyhästä Hengestä'.

Käyttäjän pauliojala1 kuva
Pauli Ojala

www.biokemia.fi/Daniel_eunukki_astrologi_vai_profe...

Matteus käyttää tietäjistä samaa sanaa ”maagi” omassa, tutkija-lääkäri Luukkaan versiota tuntemattomammassa, jouluevankeliumissaan. Tiesitkö että maistraatti tulee magistraatista? Samoin mestari, maestro yms. Maistraatin magiaa.

Noin 500 eKr. elänyt hellenistinen Herodotos viittaa Persian "maagien" monilukuiseen kuninkaankruunaajien tai voitelijoiden joukkoon. Herodotos kuvaa Danielin kirjan tavoin, miten herkästi maagi menetti päänsä, jos teki virheen.

Miksi juutalaisen kalenterin kuukausien nimet tunnetaan nykyisin horoskoopeista? Onko evankeliumista ja tulevasta Lunastajasta opetettu alunperin tähtikuvioiden varassa? Ovatko Eläinradan 12 + 36 konstellaatiota eli kuviota ihmiskunnan alkukulttuurin ensimmäinen liturgia, ennen kuin ne väärennettiin astrologiaan ja okkultismiin? Onko juutalais-kristillinen ilmoitususkonto ollut alunperin kaikkien alkukulttuurien yhteistä perimätietoa ja Aabraham valittu tuomaan jo vääristynyt sumerilainen tähtienpalvonta takaisin alkuperäiseksi Lunastajan odotukseksi? Valittiinko Abram vain muistamaan pidempään ja kertomaan lapsilleen vanha, yhteinen, tieto? Evankeliumi Eläinradan mukaan alkaisi raskaaksi tulevan Neitsyen tähtikuviosta, jatkuisi syntien sovittamiseen viittaavan Vaa’an kuviolla – ja päättyisi käärmeen voittavaan Leijonaan.

Evankeliumi Eläinradan mukaan:
www.biokemia.fi/Horoskoopit.htm

Tämän blogin suosituimmat