FAKTANTARKASTUS 2 Media julkaisee päivittäin höpöä, nettikeskusteluista puhumattakaan.

Hyvää kristittyjen mithralaista joulua!

  • Hyvää kristittyjen mithralaista joulua!

 

Mithra-kultti on jo 4000 vuotta vanhaa. Kristinuskolla on paljon samoja piirteitä sen kanssa: muun muassa kaste ja ehtoollinen, paimenet todistamassa uuden jumalan syntymää, usko sielun kuolemattomuuteen, ylösnousemukseen ja viimeiseen tuomioon.

Kristinusko on mithralaisuuden jäljitelmä:

"Mithra Vapahtaja", joka syntyi joulukuun 24.-25. päivien välisenä yönä 272 ennen ajanlaskumme alkua ja nousi isänsä Ahura Mazdan luo vuonna 208 verensä vuodatettuaan.

- Mithran syntymäpäivää, vietettiin joulukuun 25. päivänä...

- Kristillinen kertomus Betlehemin tähdestä on myös peräisin mithralaisuudesta. Mithralaiset tietäjät (magoi) kokoontuivat joka vuosi Voiton vuorelle odottamaan maailman kuninkaan syntymistä...

- Mithralaisten suuri juhla oli kevätpäiväntasauksen aikaan, jolloin juhlittiin Mithran kuolemaa ja ylösnousemusta. Mithran kuva vietiin symbolisesti kolmeksi päiväksi luolaan, josta se tuotiin ulos elävänä...

-alkuaikojen kristityt tuhosivat mithralaisuutta, koska Kristinuskon ja mithralaisuuden samankaltaisuudet ärsyttivät alkuaikojen kristittyjä niin paljon. Iranissa on Lake Hamum järvi, missä uskottiin säilytettävän Zoroasterin siemennestettä. Neitsyet kylpivät järvessä ja tulivat raskaaksi. Tuosta lienee kotoisin tarina neitsyn Marian neitseellisestä synnyttämisestä ...

Mithralaiset, kastettiin, viiniä pidettiin pyhänä verenä, jakoivat leipää, jossa risti, pitivät sunnuntaita pyhitettynä, kutsuivat toisiaan "veljiksi"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tällä hetkellä Jerusalemin yölämpötilat ovat noin +5 astetta. On oletettavaa, että suurkaupungin ulkopuolella Betlehemin tienoilla ne menevät aamuyöstä lähelle nollaa.

Kun Raamatussa sanotaan, että "sillä seudulla oli paimenia kedolla vartioimassa yöllä laumaansa", niin tuo ajankohta on ollut pakko olla lämpimämpänä vuodenaikana. Vähintäänkin joskus maaliskuusta eteenpäin, mutta ennen marraskuun loppua.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kiitän blogistia tämän aiheen käsittelystä.

Olen tietenkin tiennyt Mithra- kultista, mutta en juuri mitään sen sisällöstä.

Kristinusko tappoi mithralaisuuden, mutta jäikö siitä mitään henkiin missään maailmankolkassa, missään muodossa, vai onko se kokonaan sulautunut kristinuskoon, tai tuhoutunut?

Käyttäjän JormaVesa kuva
Jorma Vesa
Matti Siikala

Pitääpä tutustua aiheeseen.
Oliko taivaalla jokin kirkas planeetta, joka sitten otettiin Raamattuun?
En muista lähdettä, mutta jostain olen lukenut "tähdestä".
Mars?

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

"Olennaista on tietenkin se, että kirkkoisät huomattuaan Mithra-uskonnon faktiset samuudet uskonsa kanssa esittivät hädissään Saatanan käyneen etukäteen paljastamasa mithralaislle kirkon pyhät salaisuudet. Näillä epätoivoisilla selityksillä kirkkoisät samalla myösivät Mithralaisuuden olleen omaansa vanhempaa." Seppo Heinola

Tämän blogin suosituimmat