FAKTANTARKASTUS 2 Media julkaisee päivittäin höpöä, nettikeskusteluista puhumattakaan.

Guggenheim etenee

  • Jatkoon 2.12.2014 päässyt ehdotus
    Jatkoon 2.12.2014 päässyt ehdotus

Tänään on jätetty Guggenheim Helsingin Tukisäätiön perustamislupahakemus Patentti- ja rekisterihallitukselle. Askel eteenpäin. 

New Yorkin G vetää vuosittain yli miljoonaa kävijää, Bilbaossa (350000 asukasta) hieman vaille. Joku täällä laskeskelee päiväkävijöiden määrää Helsingissä ja toteaa mahdottomaksi. G ottaa riskin pienentämällä lisenssimaksuja vuosilta, joissa kävijäennusteet ei toteudu. G maksaa noin puolet siitä mitä Stadionin korjaus ja yksityisten rahoittajien osuus selviää vasta arkitehtuurikilpailun jälkeen, jolloin päätösten aika. Kilpailu ei maksa Helsingille mitään.

Useimmat kirjoittajat eivät ymmärrä mitään investoinneista ja kaupungille ja valtiolle syntyvistä välillisistä tuloista. Populistista ja harhaista roskaa tuvii mediaan monelta taholta. Tuollaista vaalikarjaa poliitikkojen on helppo vedättää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

"Guggenheim Helsingin Tukisäätiölle haettu perustamislupaa

Solomon R. Guggenheim -säätiö, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry ja Rakennusteollisuus RT ry ovat tänään jättäneet Guggenheim Helsingin Tukisäätiön perustamislupahakemuksen Patentti- ja rekisterihallitukselle.

Säätiön tarkoituksena olisi tukea Guggenheimin Helsinki -museon kehittämistä. Aluksi säätiö tukisi Guggenheim Helsinki -museosta järjestettävää avointa, kansainvälistä arkkitehtuurikilpailua sekä kilpailuun liittyviä julkisia, eri kohderyhmille suunnattuja ohjelmia. Kilpailun aikana ja sen päätyttyä säätiö tukisi myös museon kehittämistyötä.

Guggenheim Helsingin Tukisäätiö toteuttaisi toimintaansa varainhankinnalla sekä käyttämällä varoja ja muita tuloja tarkoitustaan suoraan tai välillisesti edesauttavaan toimintaan. Säätiön perustamispääoma olisi kolmesataatuhatta euroa, joka jakautuu seuraavasti: Solomon R. Guggenheim -säätiö 298 000 euroa, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry 1 000 euroa ja Rakennusteollisuus RT ry 1 000 euroa. RT:n ja MaRan osuus perustamispääomasta on symbolinen.

”Menestyäkseen kiristyvässä kilpailussa matkailijoista Helsinki tarvitsee kansainvälisen tason vetovoimakohteita. Guggenheim -museo olisi vetovoimatekijä, joka auttaisi Helsinkiä erottautumaan muista Itämeren pääkaupungeista. Helsingin Guggenheim -museo täydentäisi oivallisella tavalla jo ennestäänkin hyvää Helsingin museotarjontaa. Museo olisi pitkävaikutteinen investointi, joka toisi tuloja ja työpaikkoja pääkaupunkiseudulle pitkälle tulevaisuuteen”, toteaa Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi.

”Rakennusteollisuus on mielellään mukana edistämässä suomalaista monimuotoista arkkitehtuuria ja rakentamista. Uskomme Guggenheimin museohankkeen lisäävän Helsingin vetovoimaa ja taloudellista aktiviteettia pitkällä aikavälillä sekä siten poikivan myös muuta rakentamista”, Rakennusteollisuus RT ry:n toimitusjohtaja Tarmo Pipatti sanoo.

Guggenheim Helsingin Tukisäätiön toiminnasta, hallituksen kokoonpanosta ja muista yksityiskohdista kerrotaan lisää, kun säätiö on saanut perustamisluvan ja voi aloittaa toimintansa."

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Näyttää se väkisin tulevan Helsiniin, jossa jo on monenlaisia taidegallerioita. Suomalaisten ja ulkomaisten taiteilijoiden töitä ihan riittämiin. Ihmettelen miten paljon me alkuperäiset helsinkiläiset sitten kohta jenkkeihin maksamme. En ihan hyvällä tätä kehitystä katsele, vaikka G:ssä Bilbaossa olenkin vieraillut. Meneekö suomalaisen taiteen tukeminen sitten jatkossa ulkomaisille taiteen tekijöille? Tiedätkö siitä jotain? Miten paljon tänne jäisi? Onko sinulla laskelmia?

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Asiantuntematon kirjoitus, joka jakelee jo kauan sitten korjattuja virheitä.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Voisitko perustella miksi Guggenheimia tarvitaan Suomessa?

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #5

Tyhmä kysymys luokkaa miksi taidetta ja kulttuuria tarvitaan.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #6

LG, jopa oli tyhjä vastaus selkeään kysymykseen. Helsingissä on lukuisia taidemuseoita, eri tyyppisiä museoita yli 80. Miten käy taidemuseoillemme, jos G saa merkittävän osan?

Lisääkin on tulossa vielä keskustaan ilman, että odotetaan valtion ja kaupungin kustantavan.

http://www.visithelsinki.fi/nae-ja-koe/nahtavyydet...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #8

Ne menestyvät entistä paremmin. Taide, muotoilu, antiikki, ravintolat ... kerryttävät ihmisiä toisiinsa. Siis suuressa maailmassa. Nyt on Helsingilläkin mahdollisuus sisäänlämpiävän nyhertämisen sijaan.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Tuo ylläolevassa kuvassa oleva Guggenheim-luonnos on saanut lempinimekseen Jätkän kynttilä.

Tämän blogin suosituimmat