Mediakritiikkiä Julkinen keskustelu liian usein käsitevammaista höpöä.

Lasten digidementia 6

  • Talouselämä 6.11.2015
    Talouselämä 6.11.2015

Digidementiasta kärsiville lisää digimediaa? 

Tietokoneet sopivat professori Kirsti Longan mielestä kaikenikäisille. Kun lapsi mankuu karkkia, pitää lapselle antaa karkkia. 

"Loppuvuonna julkistetussa Pisa-mittauksessa Suomi oli kouluviihtyvyydessä vasta sijalla 60 – siis viidenneksi huonoin kaikista mitatuista maista. Longan mielestä se johtuu siitä, ettei koulua ole kehitetty diginatiivien vaan digimuukalaisten ehdoilla. Koulussa pitäisi hyödyntää enemmän pelejä, teknologiaa ja sosiaalista mediaa – kaikkea sellaista, mikä on nuorille arkipäivää." HS

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/163747-lasten-digitaaline...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Ihmislaji kaikesta kehityshistoriastaan tunnetusta ja tuntemattomasta huolimatta on lajina melko uusi. Henkisessä mielessä avaruudellisesti ihmisenkaltaisia olentoja on monensorttisia ja ihmisinäkin monensorttisia. Luultavasti ne ihmiset, jotka kestävät henkisesti digitaalisuutta äkkiä enemmän kuin lajihistorian kehitys vaikuttaisi edellyttävän, käyttävät digitaalisia laitteita siitäkin huolimatta, että sitä ihmisbiologia hieman hidastuttaisi. Hidastuttaminen lienee ei haittaa, ehtiihän sitä kehittyä ja elellä vähemmälläkin hopulla.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Kas vain: "uudet oppimismenetelmät mullistavat perusopetuksen" (Kaarinansuutiset 22.5). Kaarinan koululaisille hankitaan 1200 tablettia. Valtuusto myönsi 300000 lisärahan ja Tekes myönsi 115000 euroa ...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

"Psykologi Walter Mischelin Stanfordin yliopistossa suorittamissa kokeissa kävi ilmi, että jopa alle kaksivuotiaiden vauvojen kärsivällisyys korreloi sen kanssa, kuinka hyvin lapsi menestyi myöhemmin elämässään."

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

The idea that the richest man in America can purchase and -- working closely with the U.S. Department of Education -- impose new and untested academic standards on the nation's public schools is a national scandal. A Congressional investigation is warranted.

http://www.huffingtonpost.com/diane-ravitch/time-f...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

"Lapset ovat niin viihteen ympäröimiä, että he eivät osaa kohta enää leikkiä. Engeströmin mielestä lapset eivät tarvitse pelejä ja koodaamista vaan satuja ja retkeilyä. Hän pyörittää lähipiireineen San Franciscossa kotikoulua, joka painottaa luovuutta, mielenhallintaa ja sosiaalisia taitoja. Engeströmin omat 6-, 7- ja 8-vuotiaat lapset ovat puolet viikosta kotikoulussa ja puolet yksityiskoulussa kodin ulkopuolella."

http://www.opettaja.fi/cs/Satellite?c=Page&pagenam...

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset