FAKTANTARKASTUS 2 Media julkaisee päivittäin höpöä, nettikeskusteluista puhumattakaan.

Ohjelmointia peruskouluun 4

  • Tietoviikko 1984
    Tietoviikko 1984

Logo-kieltä opetettiin jo vuonna 1984 ala-asteen ekaluokkalaisille. Tavoitteet olivat kovat: 

- Edelläkävijänä toimii Herttoniemen ala-asteen tietokonekerho.   

- Sopimukseen kuuluu myös, että me hoidamme sitten myöhemmässä vaiheessa valmistuneiden jakelua muualla Suomessa. (Hanketta tukeen Yhdyspankin tiedotuspäällikkö)

-Tietokonemusiikkiakaan ei ole unohdettu, kuten ei myöskään vammaisten käyttämää tietotekniikkaa.

- Helsingin yliopiston psykologian laitos tekee ala-asteen tietokonekerhosta seurantatutkimusta, jotta selvitettäisiin atk-tenavien edistyminen.

 

Mitään olennaista ei tuosta kokeilusta jäänyt käsiin. Mitään ei opittu. Nyt ollaan aikalailla samassa tilanteessa kuin silloin 30 vuotta sitten!

 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/170610-ohjelmointia-perus...

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Alexius Manfelt

Lauri hyvä, olet käsitellyt todella mielenkiintoista kouluun liittyvää seikkaa. Jos ajattelen vaikka itseäni, niin mitä minä olisin hyötynyt koodaamisesta? Se ei kiinnosta pätkääkään. Historian on sitä vastoin ollut ja on yhä todella suuri mielenkiintoni kohde.

Tietenkin koulun pitää suoda niille oppilaille, joilla koodaamiseen on mielenkiintoa, kaikki mahdollisuudet kehittää itseään. Miksi kaikkien tulisi opetalla kehnolla tasolla koodaamista, olisi itse ollut todella tumpelo moisessa.

Kun kuitenkin on noita sukulaislapsia, he ovat suuri rikkaus todella monessa merkityksessä, niin he ostattavat minulla tuoreimmat ohjelma, joita tietävät minun tarvitsevan. Ja niitä siis käytän. Nytkin Microsofin Officen Wordia Office Professional 2013 -versiota, joka ylittää kykyni.

Tämän blogin suosituimmat