FAKTANTARKASTUS 2 Media julkaisee päivittäin höpöä, nettikeskusteluista puhumattakaan.

Edelläkävijä uusissa "oppimismenetelmissä" 3

  • TS
    TS
  • TS
    TS

Kaarinan sivistysjohtajan perustelut (kuva 1) ovat uskomattomia. Koululaisille ostetaan veronmaksajien piikkiin tabletteja 700000 eurolla ja muka jatkossa "selviävät" 500000 eurolla (kuva 2 ) tablettien kierrätyksen avulla. Onhan suurenmoista kun lapset näin pääsevät "tasavertaiseen asemaan." Ai että minkä suhteen? Tabletithan haittaavat oikeaa oppimista!

"Kaarinan kaupunginvaltuusto valitsi 26. toukokuuta sivistysjohtajaksi HTM Elina Heikkilän.  
– Olen ollut Kaarinassa sivistystoimen talouspäällikkönä vuodesta 2006 lähtien. Muutin Kaarinaan Tampereelta, jossa työskentelin laskentasuunnittelijan tehtävissä Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Kaarinassa olon aikana olen ehtinyt olla jo aiemmin yhden jakson sivistysjohtajan sijaisena, kun silloinen sivistysjohtaja Merja Lehtonen lähti määräaikaisesti Opetus- ja kulttuuriministeriöön. Hoidin sijaisuutta hieman yli puoli vuotta vuosien 2009 ja 2010 aikana, Heikkilä kertoo."

http://www.kaarinanuutiset.fi/index.php/arki-ja-ihminen/han/item/19575-kaarinan-sivistysjohtaja-elina-heikkilä-sivistysjohtajan-tehtävä-on-jakaa-vastuuta

"Opetus- ja kulttuuriministeriön käynnistämän Koulutuksen pilviväylä-hankkeen tarkoituksena on luoda avoin väylä oppimista tukeville palveluille ja materiaaleille. Opetusneuvos Merja Lehtonen kertoo verkossa toimivan pilviväylän olevan tulevaisuuden työkalu digitaalisen oppimateriaalien hankintaan. Samalla se toimii alustana niiden kehittämiseen."

"Kaarinan kaupungin tablet-laitteiden käyttöönottohankkeessa neljän yläkoulun opettajat ja oppilaat vaihtavat osan oppikirjoista 1200 tablettiin. Kaupungin opetusteknologiapäällikkö Keijo Sipilä kertoo Kaarinan etsivän Tekes-rahoituksen avulla malleja muun muassa uudenlaiseen palvelukonseptiin. 

http://www.tekes.fi/nyt/uutiset-2014/kaarinan-ylaasteet-digiaikaan/ 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tekes taas Laurin hampaissa, mutta tällä erää ehkä kirves heiluu ohitse.

Kyllä koululaitoksen on pakko siirtyä koneisiin, jos aiomme pysyä kehityksessä mukana.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Siis missä kehityksessä. Tabletit tutkitusti heikentebät oppimista.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ei ole hyötyä opetella kaikia asioita, mutta on hyödyksi opetella hakemaan tieto sieltä mistä sen saa helpoiten.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #5

Kun osaamisen perusta puuttuu, hakemisesta vain triviaalia hyötyä.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Hyvää tarkoittavia hölmöjä löytyy Vantaaltakin. Kyllä "koulutuksellinen tasa-arvo ja lasten kansalaistaidot yhteiskunnassa" heikkenevät tässä projektissa:

"Vantaa hankkii syksyn aikana yli 16 000 tablettia esiopetuksen, perusopetuksen, lukioiden ja Vantaan ammattiopisto Varian käyttöön. Lisäksi kaikille Vantaan kouluille tulee avoin langaton verkko, joka on myös asukkaiden käytössä.
Apulaiskaupunginjohtaja Elina Lehto-Häggrothin mukaan Vantaan tavoitteena on lisätä koulutuksellista tasa-arvoa ja lasten kansalaistaitoja yhteiskunnassa,jossa kaikilla ei välttämättä ole kotona samanlaisia mahdollisuuksia teknologian käyttöön."
http://kuntalehti.fi/kuntauutiset/vantaa-hankkii-1...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Ei ole näyttöä siitä, että pelit parantaisivat aikuisen toimintakykyä.Luulisi, että lasten osalta pelillisyys toimisi vielä huonommin.

http://news.stanford.edu/news/2014/october/brain-g...