FAKTANTARKASTUS 2 Media julkaisee päivittäin höpöä, nettikeskusteluista puhumattakaan.

Lasten digidementia 13/17

  • Lasten digidementia 13/17

On jo melkoisesti tutkimuksellista näyttöä siitä,  mitä haittaa on tietokoneiden liian varhaisesta käytöstä: o

"Uudet tutkimukset nimittäin osoittavat, että käsin kirjoittamisella ja oppimisella on selvä kiinteä yhteys toisiinsa.  Lapset eivät pelkästään opi lukemaan nopeammin, kun he kirjoittavat käsin, vaan he myös oppivat kehittämään paremmin uusia ideoita ja muistamaan tietoa. Kyse ei ole myöskään pelkästään siitä, mitä kirjoitamme, vaan myös siitä miten kirjoitamme." 

"Toinen tutkimus seurasi lapsia toiselta viidennelle luokalle. Washingtonin Yliopiston psykologi, osoitti, että  lapset, jotka kirjoittivat käsin, eivät tuottaneet pelkästään enemmän sanoja, vaan myös enemmän ideoita." 

http://www.viraalisesti.fi/steve-jobs-ei-antanut-lastensa-kayttaa-ipadia...

Mutta edelleen löytyy asiantuntijoita, jotka levittävät harhaista mutuhöpöään:

 "Jos pelit on tosiaan suunniteltu juuri sen ikäiselle lapselle, voivat ne olla ihan hyödyllisiä. Pelit voivat kehittää esimerkiksi lapsen loogista ja matemaattista ajattelua." (lastenneurologian erikoislääkäri Piia Haapala) 

http://yle.fi/uutiset/lastenneurologi_tablettitietokoneen_kaytosta_voi_o...

"Eittämättä verkon käyttö muokkaa aivoja. Aivot muokkautuvat sellaiseen suuntaan, jossa tulemme niitä jatkossa tarvitsemaan." (professori Paavo Leppänen Jyväskylän yliopiston psykologian laitokselta) 

http://yle.fi/uutiset/netinkaytto_muokkaa_aivoja/7134668

On mielenkiintoista, kuinka Yle toimii kritiikittömän mututiedon jakelijana ilmeisen  epäpätevien toimittajiensa   kautta.

 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/163747-lasten-digitaaline...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Ns. pelitutkimuksen vertaisarvioitu vuosikirja. Otsikoista päätellen ei yhtään tutkimusta aiheesta lapsi ja pelit (digidementia), mutta mukana tavanomainen olkiukko aiheesta pelit ja väkivalta.
http://fransmayra.fi/2014/12/10/pelitutkimuksen-vu...

Alexius Manfelt

Lauri hyvä, ongelma menee myös läheltä itseäni, perhettäni. Sukulaispoikani, joka on vasta 6 vuotias, viettää kaiken liikenevän ajan, siis eskarin ulkopuolella, erilaisten pelien kanssa. Hänellä on pöytäkone, läppäri, tabletti ja konsoli Tv:n yhteydessä.

Minun on vaikeaa saada, tai oikeastaan mahdotonta se on, kaveriin kontaktia. Ei vastaa ja kommentoi, ei intä vastaa, ei oikeastaan reagoi mitenkään. Minusta lapsen työ on leikki ja ihan itse kehitelty leikki. Tämä on varmaan jotain todellisuuspakoa tai kuten toteat digidementiaa!!

Niin ja vanhemmat eivät halua sitä tiedostaa, vaikka olen siitä yrittänyt heille puhua. Se nyt vaan on pojalle "hyväksi", että osaa pelata! Mutta minusta hänen kätensäkin ovat jo kokeneet fyysisiä muutoksia tai ne ovat ainakin uskomattomassa asennossa kun hän joskus tekee jotain muuta!

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Hyvää tarkoittavat vanhemmat voivat tietämättömyydessään saada joskus paljon pahaa aikaan. :-(

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

The 2-year-old who can nimbly use an iPad or kill a gazillion monsters playing a video game isn’t necessarily a genius, says Dr. Manfred Spitzer, a neuroscientist and psychiatrist. That child could be en route to trouble with memory and thinking, a condition Spitzer and others call “digital dementia.” http://seattletimes.com/html/health/2023110779_hea...

Tämän blogin suosituimmat