FAKTANTARKASTUS 2 Media julkaisee päivittäin höpöä, nettikeskusteluista puhumattakaan.

Lasten digidementia 16/17

  • Lasten digidementia 16/17

Rankka digipelaaminen voi pienentää aivojen kokoa. Pelaaminen kehittää kykyä pelata ja käsitellä manipulaattoreiden kaltaisia laitteita. Pelaajasta kehittyy eräänlainen robotin partneri. 

The BBC describes the research published in the peer-reviewed science journal PLoS ONE:

"A research team led by Hao Lei of the Chinese Academy of Sciences in Wuhan carried out brain scans of 35 men and women aged between 14 and 21. Seventeen of them were classed as having Internet addiction disorder (IAD) on the basis of answering yes to questions such as, “Have you repeatedly made unsuccessful efforts to control, cut back or stop Internet use?”[12]


Specialised MRI brain scans showed changes in the white matter of the brain—the part that contains nerve fibres—in those classed as being web addicts, compared with non-addicts. Furthermore, the study says, "We provided evidences demonstrating the multiple structural changes of the brain in IAD subjects. VBM results indicated the decreased gray matter volume in the bilateral dorsolateral prefrontal cortex (DLPFC), the supplementary motor area (SMA), the orbitofrontal cortex (OFC), the cerebellum and the left rostral ACC (rACC)." [13] http://en.m.wikipedia.org/wiki/Psychological_effects_of_Internet_use

 

 

Digidementia on liian nuorena aloitetun ja/tai liiallisen digitekniikan käytön indusoima ADHD:n kaltainen tila

Lähteitä:

http://www.zoneinworkshops.com/zonein-fact-sheet.html

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos ajatellaan, että vastoin kristillisfundamentalistien uskoa ihmiskunta on kehittynyt miljoonia vuosia, niin eikö voisi uskoa, että tällainen tuore digitekniikan hyödyntäminen ei mitenkään voi makuleerata tuota kehitystä ja että ihmisellä on luontainen kyky myös torjua tuollainen ihmisen perimälle luonnoton "hyökkäys"?

Lisäksi voidaan ajatella, että sikäli kuin tuo aivojen puoliskojen tarpeellisuuden uudelleen arviointi tapahtuu, se tulee olemaan myös hyödyksi sellaisessa yhteiskunnassa, jossa aivopuoliskojen merkitys arkielämälle muuttuu.

Ihmisellehän on ollut kehityksessään luonteenominaista, että vasen aivopuolisko on kehittynyt ylivertaisesti esimerkiksi apinoihin verrattuna, joilla edelleenkin ovat "eläimelliset" reaktiot ja toimintatavat vallitsevia. Jos ihmisen itsensä kehittämän tekniikan tuloksena tuollainen darwinistinen kehityssuunta jatkuu, niin lähtökohtaisesti se ei välttämättä ole huolestuttava piirre, vaan ihmiskunnan elämää kehittävä piirre.

Toisaalta en ole niin vakuuttunut noista aivopuoliskojen rooleista. On nimittäin tutkittu, että simpansssit oppivat ihmisiä nopeammin mm. pelimaailman näppäryyden tarvitsemia toimintoja.

Voit poistaa kommenttini kuten on osoittautunut tavaksi, jos katsot, että sitä ei tarvita.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Jottei liian yksipuolisesti samaa todistusaineistoa katseltaisi:

Psychologist Steven Pinker, however, argues that people have control over what they do, and that research and reasoning never came naturally to people. He says that "experience does not revamp the basic information-processing capacities of the brain" and asserts that the Internet is actually making people smarter. (
Pinker, Steven (2010-06-10). "Mind Over Mass Media". The New York Times.)

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Pinker ei ole aivotukija, vaan evoluutiopsykologi. Muutenkin ristiriitainen henkilö. Hänen historia-analogiansa eivät ole relevantteja, koska nyt ei ole kyse median suorittamasta pelottelusta.

Vaikea nähdä miten NY:n jutun kirja Christopher Chabris and Daniel Simons liittyy asiaan.

Tämän blogin suosituimmat