FAKTANTARKASTUS 2 Media julkaisee päivittäin höpöä, nettikeskusteluista puhumattakaan.

Satojen miljoonien investoinnit ilman riskianalyysiä

  • Satojen miljoonien investoinnit ilman riskianalyysiä

Ministeri Kiuru päätti viime keväänä, että ohjelmointi tulee peruskouluun syksyllä 2016. Laitehankinnat, ohjelmistojen ja verkkojen asennus, ylläpito ja opettajien koulutus merkitsevät vähintäänkin satojen miljoonien investointeja ja satoja tuhansia lisätyötunteja opettajille. 

Kun katselee keskustelua Facebookin foorumia Tieto- ja viestintäteknologia opetuksessa, jossa yli 11000 jäsentä, ja foorumia Tablet-laitteet opetuksessa, jossa yli 8000 jäsentä, näkee heti ensimmäisistä käyttöönoton kokemuksista, että ilmassa on katastrofin ainekset. Kaikki on yksittäisten opettajien vastuulla jokaisessa koulussa. Minkäänlaista riskianalyysiä ei ministeriö ole suorittanut. Aloitusvuosi on vedetty hatusta!

 

"Mikäli atk-opetuksen pääpaino sijoittuu ohjelmoinnin opetukseen, olisi se yhtä nurinkurista kuin jos opetettaisiin säveltämistä, jotta oppilas oppisi käyttämään levysoitinta."

Kauppalehti 2.8.1984

 

Digidementia on liian nuorena aloitetun ja/tai liiallisen digitekniikan käytön indusoima ADHD:n kaltainen tila

Lähteitä:

http://www.zoneinworkshops.com/zonein-fact-sheet.html

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Uusia, uudistamista... Oppimistuloksista ei olla kiinnostuneita, sitähän mitataan vain viihtyvyyden lisääntymisellä. Ja sehän lisääntyy hetkellisesti, mutta uutuusefektillä on lyhyet jäljet.

Teknologiateollisuus:

"Toimenpideohjelman tavoitteena tulee olla uusien oppimisratkaisujen ja -ympäristöjen kehittäminen ja hyödyntäminen sekä koulujen toimintakulttuurin uudistaminen. "
http://teknologiateollisuus.fi/fi/ajankohtaista/uu...

Tämän blogin suosituimmat