FAKTANTARKASTUS 2 Media julkaisee päivittäin höpöä, nettikeskusteluista puhumattakaan.

Guggenheim Bilbao 1

 • Valitettavasti sisällä ei saanut kuvata
  Valitettavasti sisällä ei saanut kuvata
 • Guggenheim Bilbao 1
 • Guggenheim Bilbao 1
 • Guggenheim Bilbao 1
 • Guggenheim Bilbao 1
 • Valitettavasti museon sisällä ei saa kuvata.
  Valitettavasti museon sisällä ei saa kuvata.
 • Guggenheim Bilbao 1
 • Guggenheim Bilbao 1

Aluksi lähes kaikki bilbaolaiset vastustustivat Guggenheimin tuloa kaupunkiin, nyt ei juuri kukaan. Ilman Guggenheimia Bilbao ei olisi noussut kukoistukseen.    

Guggenheim on investointi. Se maksaa itsensä nopeasti epäsuorina tuottoina ja tuottaa ikuisesti.

"Museo on kerryttänyt Espanjan bruttokansantuotetta yli 3 miljardia euroa ja verotuloja 500 miljoonaa. Runsaassa kolmessa vuodessa museosijoitus investointi maksoi itsensä."

"Guggenheim-säätiön ohjauksessa Bilbaoon on hankittu oma pysyvä kokoelma, jo yli 120 teosta, mukana muun muassa Andy Warholin, Mark Rothkon ja Anselm Kieferin töitä. Ja samaan aikaan myös nimekkäiden espanjalaisten taiteilijoiden teoksia." Yle uutiset

 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/161727-mita-guggenheim-ma...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Helsingin profiili matkustelevien maailmankansalaisten keskuudessa on luontaisesti korkeampi kuin baskialueen Bilbaon. Helsinki tunnetaan olympiakaupunkina, ETYK:n isäntäkaupunkina, SALT-neuvottelujen pitopaikkana ja niin edelleen. Helsingillä on myös tietty mystinen glamouri kylmänsodan ajoilta Euroopan vakoilukeskuksena ja kiehtova itämerellinen imago venäläisen ortodoksisuuden ja länsimaisen luterilaisuuden kohtaamispaikkana.

Guggenheim ei sovi Helsingin imagoon aivan yhtä hyvin kuin se sopii aidompaan länsieurooppalaiseen kaupunkiin eikä Guggenheimilla olisi myöskään samaa merkitystä turismivirtojen houkuttelijana. Niin ikään pitkä talvi ja ankea kaamosaika verottavat tehokkaasti ympärivuotista turismisesonkia.

En vastusta Guggenheimia Helsinkiin, mutta Bilbaoon verrattavaa piristysruisketta siitä ei tulisi Helsingille.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Hyviä pointteja, mutta rakentakoot, jos eivät käytä yhtään koskaan veronmaksajien rahoja. Rakentakoot, jos uskovat meidän vielä hyötyvänkin Guggenheimin palatsista. Yritykset mukaan yrittämään ja tukemaan ja lahjoittamaan rahoja myös Jenkkeihin. Sitähän se säätiö myös haluaa kuten kaikki täällä toimivat kansainväliset järjestöt, joilla toiminnan keskipiste USA:ssa. Aika paljon taitaa niiden kautta virrata rahaa jenkkeihin pönkittämään erilaisten päämajojen toimintaa.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Etpä sinäkään ymmärrä mitä julkiset investoinnit tarkoittavat. Lukisit edes blogin ennenkuin kommentoit ...

Käyttäjän VesaHytnen kuva
Vesa Hytönen Vastaus kommenttiin #3

Hankalaa luettavaa, kun linkiin alta löytyy linkki taas eteenpäin. Ja varsinkin silloin, kun linkkiä klikatessa saa ilmoituksen "sivua ei löydy".