FAKTANTARKASTUS 2 Media julkaisee päivittäin höpöä, nettikeskusteluista puhumattakaan.

Tietokoneet rapauttavat luovuutta

  • Nicholas Carr: The Glass Cage, automation and us
    Nicholas Carr: The Glass Cage, automation and us

Tietokoneavusteista luovuutta tuskin on olemassa. Normaalisti rajoitteet ovat hedelmällisiä luovuuden kannalta, mutta uuden luomisessa tietokonetuki johtaa helposti hätiköityihin ratkaisuihin (kuva). 

 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/149940-luovuus-ja-arkiluo...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Suunnittelutehtäviä ja niiden vaiheita on monenlaisia. Välillä kannattaa unohtaa kone, välillä sitä kannattaa hyödyntää. Järkevä suunnittelija tietää missä kohtaa hyödyntää mitäkin.

Itse teen graafisia hommia harvemmin muuta kuin koneella, paitsi logosuunnittelua, joka onkin lähempänä muotoilua kuin useimmat muut graffajutut. Muotoillessa tulee piirreltyä enemmän. Mutta, mitä vanhemmaksi elää, tuntuu että aina pidemmälle pystyy luonnostelemaan korviensa välissä ja on nopeammin valmis koneelle.

Muotoilusoftiakin on nykyään semmosia muovailuvahamaisia. Ne ovat skissausluontoisempia kuin perinteiset käyränvääntelyCädit.

Tapani Lahnakoski

Laskutikku pitäisi ottaa uudelleen käyttöön, niin jouduttaisiin ajattelemaan suuruusluokkia taas eikä tehtäisi monen dekadin virheitä huomaamatta. Tämä siis opiskelun aluvaiheessa matemaattisilla aloilla.

Tämän blogin suosituimmat