FAKTANTARKASTUS 2 Media julkaisee päivittäin höpöä, nettikeskusteluista puhumattakaan.

Kristittyjen pääsiäinen kopio mithralaisuudesta 2

  • Kristittyjen pääsiäinen kopio mithralaisuudesta 2
  • The MYSTERIES of MITHRAS The Pagan Belief That Shaped the Christian World 
Payam Nabarz
    The MYSTERIES of MITHRAS The Pagan Belief That Shaped the Christian World Payam Nabarz
  • Kristittyjen pääsiäinen kopio mithralaisuudesta 2
  • Kristittyjen pääsiäinen kopio mithralaisuudesta 2

Mithralaisten suuri juhla oli kevätpäiväntasauksen aikaan, jolloin juhlittiin Mithran kuolemaa ja ylösnousemusta. Mithran kuva vietiin symbolisesti kolmeksi päiväksi luolaan, josta se tuotiin ulos elävänä, mutta kristityt ottavat näytelmän todesta. Risti oli Mithralainen auringon symboli.

Mithran syntymäpäivää, vietettiin joulukuun 25. päivänä. Kristillinen kertomus Beetlehemin tähdestä on myös peräisin mithralaisuudesta. Mithralaiset tietäjät kokoontuivat joka vuosi Voiton vuorelle odottamaan maailman kuninkaan syntymistä...

Eipä ihme, että kristityt ovat halunneet tuhota mithralaisuuden ja ottaa itselleen pääsiäisen copyrightin.

Uskontojen vetovoima perustuu tarinoihin ja parhaat tarinat perustuvat hyvän ja pahan ristiriitaan. Olen useasti kysellyt kenelle Jeesus uhrattiin kristillisen perimätiedon mukaan. . Tässä kaksi vastausta: 

TARINA 1 Keskiajalla Jeesuksesta eli salaliittoteoria, jonka mukaan Jumala lähetti poikansa maan päälle lunastamaan ihmiset Saatanan vallasta. Kristus syntyi ihmiseksi salatakseen jumaluutensa Lusiferiltä. Kristuksen kuoltua saatana tuli vaatimaan hänen sieluaan omakseen, mutta silloin Saatanalle paljastui Kristuksen jumaluus ja viattomuus. Paholainen joutui hyvitykseksi erehdyksestään luopumaan oikeudestaan ihmisten sieluihin. Kirkkokunnat irtisanoutuivat tuosta "teoriasta".
Lähde: H-P Björkman, Kadonneet askeleet (2011).

TARINA 2 Lunastusmalli perustuu Jeesuksen lupaukseen antaa henkensä lunnaiksi syntisten puolesta (Paavali: "Meidät on kalliisti ostettu). Origeneen mukaan lunnaat maksettiin Paholaiselle, koska syntiset ihmiset ovat hänen omaisuuttaan. Origeneen mukaan Paholainen itse sääti lunastuksen ehdot. Hän myisi ihmiskunnan pois vain Kristuksen veren eli sielun hinnalla, sielu kun asuu veressä. Paholainen ei kuitenkaan saanut Kristuksen sielua haltuunsa, sillä yllättäen Jumala herätti Kristuksen kuolleista ja korotti hänet takaisin valtakuntaansa. Huijausta tuokin, koska maksetut "rahat" saatiin takaisin.
Lähde: Kari Kuula, Paholaisen biografia (2010). 

Noita lukiessa tuntuu siltä, että papisto ja kirkolliskokoukset ovat jostain syystä laimentaneet Paholaisen roolia kirjoituksissaan ja puheissa. Miksiköhän? Kastekin oli alkujaan eksorkismia, jossa paholaista/perisyntiä  manattiin pois lapsesta sanoilla "Hylkäätkös Perkeleen", johon kasteväki vastasi "kyllä". Elokuvassa Kummisetä on kastekohtaus, jossa kummi katolisen papin sanelun mukaan tekee tuon manauksen. Konfirmaatio oli jälkieksorkismia, varmistamista. 

Kenelle Jeesus uhrattiin kristittyjen mukaan?
20.4.2011 07:50 Lauri Gröhn

Kristinuskon perusta on tyhjä. Kristittyjen mukaan Jeesus uhrattiin "siksi että", mutta kenelle? Eikö kannattaisi myöntää, että kristinuskon maaginen uhraamiseen liittyvä perusta on yhtä surkea kuin se hevonen, joka yritti nousta omaan satulaansa.

Sinänsä täysin loogista. Uskohan ei koskaan voi rakentua millekään järkevälle perustalle. Mitä sekavampi, sitä parempi, jotta uskossa voi olla täydellinen.

Uskonnon fraaseilla ihmiset ohjelmoidaan uskomaan ihan mihin tahansa. Samoin poliittisilla fraaseilla. Mihin tuo perustuu? Siihen, että ihmiset ovat laumaeläimiä. Tuohon ihmisten laumavaistoon perustuu myös rasismi.

Laumaeläinten jumalanpalvelukset ovat ylipäällikö(ide)n nuoleskelua. Sieltä se opitaan. Pomoa on nuoleskeltava, byrokraatteja on nuoleskeltava, politiikkoja on nuoleskeltava, julkkiksia on nuoleskeltava.

Jumalanpalvelusten nuoleskelussa on kyse maagisesta kosketuksesta. Rukous on yksi maagisen kosketuksen muoto ja perustuu vahvasti itsesuggestioon. Myös julkkisten palvonnan taustalla onmaagisen kosketuksen saaminen. Voisi jopa väittää, että julkkiksien palvonta perustuu uskonnon aiheuttamaan henkiseen rappeutumiseen.

"Kristinusko perustuu kertakaikkiseen uhriin Jeesuksessa, ja siksi muita uhraustapoja on pyritty estämään. Nykyisin länsimaissa on kuitenkin jäljellä joitain vanhoja uhriperinteiden jäänteitä. Haudoille tuodut kynttilät ja kukat ovat jäänteitä uhritoimituksista ja hautalahjoista. Ne on annettu uskotulle yliluonnolliselle taholle, vainajan sielulle. Ortodoksit saattavat tuoda haudoille ruokaa." (Wiki)

Kristinusko on primitiivisempi uskonto kuin monet muut ja luterilaisten kreationistinen uskontunnustus on puhdasta primitiivistä magiaa.

Että kannattaako niille antropologian raporttien "primitiivisille" ihmisille naureskella?

Kristittyjen Jumala kävi kauppaa "ikuisesta elämästä". Islamista tämä puuttuu, jalostuneempi uskonto siis.

http://www.crystalinks.com/mithraism.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Wiki valehtelee kuten teologinen tiedekuntakin mithralaisuudesta kaiketi tarkoituksella peittää kristinuskon juuret:

"Mithralaisuus oli Rooman valtakunnassa vaikuttanut mysteeriuskonto. Se oli mahdollisesti hellenististä alkuperää, mutta kehittyi itäisestä alkuperästään huolimatta omaan muotoonsa lännessä ensimmäisellä vuosisadalla. Huipussaan mithralaisuus oli 200-luvulla. Mihtralaisia temppeleitä on löydetty laajalti ympäri Rooman valtakuntaa, mutta erityisen ..."

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kollega Sinuhe löysi Kuolleiden Kaupungista pyhän sontakuoriaisen, ja palvoi sitä maailmanmatkoillaan Kaptahin avustuksella.
Sontakuoriainen on joka tapauksessa ekologisesti tärkeä hyönteinen, sitä pitääkin palvoa.
Minä menen taas pääsiäiseksi päivystämään, eipä tarvitse palvoa ketään.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

"Kristinuskon perusta on tyhjä. Kristittyjen mukaan Jeesus uhrattiin "siksi että", mutta kenelle? Eikö kannattaisi myöntää, että kristinuskon maaginen uhraamiseen liittyvä perusta on yhtä surkea kuin se hevonen, joka yritti nousta omaan satulaansa."

Kristinusko on hyvin yksinkertainen asia, joka perustuu henkilökohtaiseen syntien anteeksi saamiseen."Missä on anteeksiantamus, siellä on elämä ja autuus."

Kristuksen uhrikin on hyvin yksinkertainen asia, sillä Kristus omasta halustaan uhrasi itsensä lihassa Jumalalle, jolla Jumalan Poika lepytti Jumalan vihan ihmispoloista kohtaan."Luo Sinä, Minä Lunastan."

Jumala ei muista anteeksi annettuja syntejä.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Täydellistä historian tajun puutetta. Islamin ääriainekset syyllistyvät vastaavanlaiseen historiattomuuteen koraania tulkitetessaan.

Merkityksetöntä sisältövapaata sanamagiaa:

"Kristus omasta halustaan uhrasi itsensä lihassa Jumalalle".

"Uhraaminen on moniin uskontoihin liittyvä toimitus, jossa ihminen antaa lahjan jumalalle, jumalille tai henkiolennolle esimerkiksi paremman sadon tai muun hyvänsuopuuden toivossa, väärien tekojensa sovitukseksi, hartauden osoituksena tai jumalien kiittämiseksi." wiki

Kristinusko on kokoelma kristittyjen rukousmyllyn jauhamia käsitteellisesti sekavia mantroja. Kannattajat unohtavat sen, että vanha testamentti on rasistinen kirja ja että Jeesuskin oli rasistinen uuden testamentin mukaan:

”Älä kosta OMAAN kansaasi kuuluvalle, äläkä pidä riitaa yllä hänen kanssaan, vaan rakasta lähimmäistäsi kuin itseäsi." 3.Moos.19:18

Jeesus oli rasisti:

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/152...

Narsismin huippu:

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/182...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Hämeen-Anttila, Tiede 6/2006:

Iranin vanhat uskonnolliset käsitykset periytyivät länsimaille paitsi juutalaisuuden ja kristinuskon myös Rooman valtakunnassa vaikuttaneen iranilaisperäisen mithralaisuuden kautta. Se levisi varsinkin roomalaisten sotilaiden keskuudessa. Mithralaisuus kilpaili kristinuskon kanssa ja hävisi lopulta kisan vaikka oli ehtinyt levitä nykyisen Saksan alueelle asti.

Aivan jäljettömiin mithralaisuus ei silti kadonnut. Sen vaikutus näkyy muun muassa jouluevankeliumissa. Mithra-lapsen uskottiin syntyvän luolassa, ja kristinusko kopioi tätä ajatusta. Jeesuksen syntyminen luolassa oli yksi varhaisen kristinuskon legendoista, vaikka luolan vastineena hämyinen talli lopulta päätyikin kanonisiin evankeliumeihin.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa