FAKTANTARKASTUS 2 Media julkaisee päivittäin höpöä, nettikeskusteluista puhumattakaan.

Ohjelmointia lapsille a la Neukkula 1

  • TiVi
    TiVi

Entisen Neukkulan malliin. Digifaktoja satujen sijaan. Sääli lapsia. Jälleen esimerkki sarjassa hyvää tarkoittavat hölmöt. Digijohdattelu ei korvaa lapsille luettuja satuja ja tarinoita ja haittaa neuroplastisesti lasten aidon luovuuden kehittymistä. Linda Liukas toimii brändissään kuin lipevä helppoheikki ymmärtämättä vähääkään lasten parasta.

"Siten koodauskaan ei ole vain tietotaitoa, vaan luomisen väline. Joku toinen rakentaa legoja tai piirtää, kolmas taas koodaa mielikuvituksensa näkyväksi. Linda Liukkaan lapsia ja aikuisiakin inspiroiva esikoiskuvakirja on lastenkirja teknologiasta, tietokoneista ja ohjelmoinnista." Kirjaesite 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/170235-ohjelmointi-perusk...

Lasten digidementia: 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/186539-lasten-digidementia-17

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Niin, ohjelmointihan on yksinkertaistettuna normaalien asioiden kirjoittamista kapulakielelle, jota tietojärjestelmät osaisivat ymmärtää.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Äärimmäisen suppea näkemys.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

... niin onkin entiselle cobol ym. kielien käyttäjälle, mutta suotakoon kansanomaisuus kuvata tavallaan ohjelmointia.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Tarkoittanet koodausta. Oikeassa elämässä riippuen siitä mitä ollaan tekemässä koodausta edeltää monta erilaista vaihetta..

Ohjelmoinnilla voidaan tarkoittaa muutakin kuin tietokoneen ohjelmointia, esimerkiksi pienimuotoista työvaiheiden, logistiikan ym. järjestelyä ja kirjaamista.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Sairasta:

"Jos koodaus edelleen tuntuu pelottavalta, varaa yksi tunti aikaa ja käy pelaamassa/koodaamassa läpi Hour of Code. Minun 3-vuotias poikani osasi tämän, joten uskon, että jokainen suomalainen opettajakin sen osaa. Tämän jälkeen olet jo kokenut, mistä koodauksessa on kyse, perustasolla. Onnittelut, kykenet nyt valmentamaan oppilaitasi koodauksessa!"

http://tarmo.fi/blog/2014/06/8-teesia-koodauksesta...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Linda Liukkaalla ei ole mitään opillisia edellytyksiä ottaa kantaa lasten kasvatukseen ja hyvinvointiin. Oli taas höpsimässä aamun televisiossa markkinoimassa uutta kirjaansa.

Jari-Matti Mäkelä

Linda kertoo taas, miten opetus kuuluisi organisoida valtakunnallisesti: https://yle.fi/uutiset/3-10468626

Nyt koodaamisen sijaan pitäisi opettaa myös kaikkea muuta kuin pelkkää koodaamista, koska pelkkä koodaaminen ei riitäkään.

Tämän blogin suosituimmat