FAKTANTARKASTUS 2 Media julkaisee päivittäin höpöä, nettikeskusteluista puhumattakaan.

Suomen pseudaalinen älymystö

  • Suomen pseudaalinen älymystö
  • Suomen pseudaalinen älymystö

Koskahan Suomen poliittis-hallinnollinen pseudoälymystö oppisi ymmärtämään, mistä näissä kuvissa on kyse?  

Entä ns. taloustieteilijät? Miksi vaikenevat kun pseodoälymystö puhuu roskaa?

Kansainväliset kilpailukykyvertailut tarkastelevat vain maiden yleistä potentiaalia edistää yritysten kilpailukykyä, siis kyse on panoksista, ei tuloksista.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Tuloksia on vaikea hahmottaa, jos on aina vain keskittynyt panoksiin. Panoksiin on helppo keskittyä, kun ne eivät lähimainkaan ole omasta pussista kotoisin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Kansainväliset kilpailukykyvertailut tarkastelevat vain maiden yleistä potentiaalia edistää yritysten kilpailukykyä, siis kyse on panoksista, ei tuloksista".

Kun kilpailukykyvertsailussa saadaan hyviä tuloksia ja todellisessa kilpailussa huonoja, johtopäätös lienee, että panoksia käytetään tehottomasti. Ollaan siis tekevinään kilpailukykyä parantavia asioita.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Tai mittarit virheellisiä. Eihän niillä ole mitään kunnon perustaa.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

"Kilpailukyky-käsitteen käyttämistä kuvaamaan muuta kuin yritysten välistä asetelmaa onkin kritisoitu. Merkittävin kriitikoista on ekonomisti Paul Krugman, jonka mielestä maiden tai alueiden kilpailukyky on tyhjä käsite eikä tarkoita muuta kuin niissä toimivien yritysten kilpailukykyä. Lisäksi Krugman pitää kilpailukyky-käsitteen käyttämistä maiden yhteydessä poliittisesti haitallisena, koska se antaa virheellisen kuvan kilpailuasetelmasta maiden välillä. Muiden maiden näkeminen kilpailijoina voi johtaa vahingolliseen politiikkaan, joka edesauttaa vastakkainasettelua yhteistyön sijaan."
http://www.stat.fi/tup/tietoaika/ta_04_05_kilpailu...

Tämän blogin suosituimmat