FAKTANTARKASTUS 2 Media julkaisee päivittäin höpöä, nettikeskusteluista puhumattakaan.

Digidementiaa?

  • Sherry Turkle
    Sherry Turkle

 Akatemian tutkimuksen tulos 12-vuotiaista nuorista saattaisi olla merkki laajalle levinneestä lasten digidementiasta

"Tutkituista nuorista joka neljäs on kyllästynyt kouluun ja "kokee, ettei koulunkäynti voisi vähempää kiinnostaa". Lisäksi joka kymmenes 12-vuotiaista on koulussa uupunut tai stressaantunut."

 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/186539-lasten-digidementi...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Joskus tuntuu siltä, että digitalisaatiosta on tehty itsetarkoitus.

Sitähän pitäisi hyödyntää niissa puitteissa kuin on tarkoituksenmukaista. Joissain asioissa oppimisen kannalta puolestaan liitutaulu tai fläppitaulu ovat ylivertaisia tabletteihin verrattuna.

Tiedon haun oppiminen ja materiaalin lähdekritiikin sisäistäminen ovat esimerkkejä tärkeistä digimaailman kontribuutioista kouluopetukseen.

Sen sijaan edelleenkin matematiikassa on tärkeätä oppia kertotaulu ulkoa, pinta-ala- ja tilavuuslaskujen perustat, algebra ja vaikkapa trigonometristen funktioiden tarkoitus. Tabletti on sitten vain työkalu tulosten hakemiselle. Matematiikassa tulisi nykyopetuksessa keskittyä opettamaan sitä kuinka mahdollinen ratkaisu voidaan löytää asetetulle ongelmalle ja onko ratkaisua haettavissa vai ei.

Vastaavasti historiassa tulisi edelleenkin liitutaululla ja karttoja hyödyntäen opettaa erilaiset muuttumattomat kehityksen lainalaisuudet. Vuosiluvut ja muu detaljitieto löytyy sitten googlettamalla.

Todennäköisesti tämänhetkinen digitalisaation ylilyönti tullaan kumoamaan jossain vaiheessa ja siitä seurauksena syntyy synteesi perinteisen opetuksen ja digiopetuksen välillä, mikä saattaa osoittautua optimaaliseksi pohjaksi koulumaailman opetukselle.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

"Lapset ovat niin viihteen ympäröimiä, että he eivät osaa kohta enää leikkiä. Engeströmin mielestä lapset eivät tarvitse pelejä ja koodaamista vaan satuja ja retkeilyä. Hän pyörittää lähipiireineen San Franciscossa kotikoulua, joka painottaa luovuutta, mielenhallintaa ja sosiaalisia taitoja. Engeströmin omat 6-, 7- ja 8-vuotiaat lapset ovat puolet viikosta kotikoulussa ja puolet yksityiskoulussa kodin ulkopuolella."

http://www.opettaja.fi/cs/Satellite?c=Page&pagenam...

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset