FAKTANTARKASTUS 2 Media julkaisee päivittäin höpöä, nettikeskusteluista puhumattakaan.

T&T höpsii tekoälystä 2

  • Tekniikka ja talous 12.11.2015
    Tekniikka ja talous 12.11.2015

Tekniikka ja talous sekoilee toistamiseen samasta asiasta väittäen näin:  

"Ohjelma oppii kommunikoimalla ihmisten kanssa. Se käyttää mentaalisia järjestelmiä muistuttavia keinoja kielen oppimiseen ja käsittelemiseen. Ohjelma pystyy omaksumaan muun muassa verbejä, adjektiiveja, substantiiveja ja pronomineja. Se on tähän mennessä pystynyt käyttämään noin 500 lausetta."

Todellisuus oli toisenlaista

Using a text-based interface, the program was fed 1,587 input sentences, from which it was able to generate 521 responses. For instance, when asked the question “how many games did you play?”, it answered: “I played Space Invaders, one; Pac Man, two; Donkey Kong, three; three games.”

T&T 7.10.

http://grohn.puheenvuoro.uusisuomi.fi/204306-ttn-hopoa-tekoalysta

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Kehitys on kuitenkin tärkeä. Odotan ikuisen elämän tarkoittavan sitä, että vaikka fyysisesti kuolen, jään Facebookiin elämään virtuaalisesti. Siihen tarvitaan tätä älyä ja ajoissa, oppimaan minusta kaiken.

Harmi etten oikeasti näe niitä keskusteluja, joissa ihmiset miettivät oliko hän kiinnostavampi eläessään vai virtuaalisena. "Must se elävä heitti parempaa läppää" "No ei todellakaan, sehän oli aivan jälkeenjäänyt, tää on hyvä tää virtuMike!"

No, oikeasti ja oikeasti. Virtuaaliminä näkee ja kokee ja kuka sanoo kumpi meistä oli oikeampi.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

T&T jatkaa höpöään tekoälystä:

”Maailman johtaviin tekoälyn ja digitalisaation tutkijoihin lukeutuva Erik Brynjolfsson toppuuttelee kauhukuvia koneiden ja automaation aiheuttamasta massatyöttömyydestä. Töitä riittää ihmisille tulevaisuudessakin, mutta isoihin muutoksiin on silti varauduttava.”

Wiki:
Erik Brynjolfsson on yhdysvaltalainen taloustieteilijä ja professori Massachusetts Institute of Technologyn Sloan School of Managementissa sekä MIT Initiative on the Digital Economyn johtaja ja tutkija National Bureau of Economic Researchissa. Wikipedia

Tämän blogin suosituimmat