FAKTANTARKASTUS 2 Media julkaisee päivittäin höpöä, nettikeskusteluista puhumattakaan.

Oppimista vai pänttäämistä?

  • Oppimista vai pänttäämistä?

Parempi ratkaisu kuin tietokoneiden käyttö kouluissa olisi, että oppikirjat saisivat olla esillä kokeissa. Koekysymykset testaisivat silloin osaamista eikä muistamista.  Tabletteja ei koulussa tarvita eikä kännyköitä. Niiden hyödyistä ei ole näyttöä, haitoista on!

Nyt tulossa oleva "uudistus"  ns. kasvatustieteen matkassa johtaa entistä huonompaa opilliseen ja kasvatukselliseen tilanteeseen:

"Lapset voivat opiskella soveltavasti tableteilla uusissa oppimisympäristöissä, kuten käytävällä ja ruokasalissa.
– Karrikoidusti voi sanoa, että kouluissa ei enää kaadeta tietoa eikä oppilas pänttää ja oksenna sitä kokeessa. Tiedonhallinta, ryhmätyötaidot ja kriittinen ajattelu korostuvat. Nettiopetus sisällytetään aineisiin, Kalo selvittää."

http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/351854-nain-koulunkaynti-muuttuu-...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän ilpoisoluoma1 kuva
Ilpo Isoluoma

Näin kirjoitti Reino Seppälä aikoinaan:

"Tutkimuksen mukaan ns. formaaliseen ajatteluun, jota esim algebran kirjainlaskenta edellyttää, 14-15-vuotiaista pystyy vain vähän yli puolet oppilaista."

Jotkut eivät kyllä vanhempanakaan sen viisaammiksi tule. Voi vain kuvitella sitä kammoa, kun tuntee olevansa aivan pihalla koko asiasta. Ei pienintäkään toivoa onnistumisen tunteesta.

Nykyisin funktiolaskimet hoitelevat jo algebrankin. Yo-kokeessa pitää vain muistaa mainita, että vastaus on saatu laskimella. Ymmärrystä ei kysytä, kunhan vastaus löytyy.

Medialukutaitoa kyllä kannustetaan jopa kaikille kouluaineena. Toivottavsti uusi sisäpiposukupolvi ymmärtää kriittisen suhtautumisen merkityksen. Ihan täyttä ymmärrystä nauttivat täysi-ikäisetkin ovat harhaanjohdettavissa ns. nettipalstojen "uutisten" parissa. Siellähän ei välttämättä ole edes ketään sisällöstä vastaavaa henkilöä ja Suomen laki ei haittaa., koska palvelu pesii jossai muualla.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Niille jotka eivät ymmärrä algebra kirjainlaskentaa, ohjelmointi on vielä vaikeampi pala

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Meillä kokeiltiin tuota että kirjat olivat esillä kokeenaikana, mutta ei kokeiltu toiste. Syy oli kuulema että tehokkuus laski kun aikaa kului tiedon hakuun kirjasta, suoraan muistamalla olisi säästynyt kuulema aikaa.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Tuossa vaiheessa kirjoista ei haeta tietoa, vaan tarvittaessa nippeleitä.

Käyttäjän ilpoisoluoma1 kuva
Ilpo Isoluoma

Todellista tiedonhallintaa on tietää, mistä tietoa voi etsiä. On osattava rajoittaa haku relevantisti. On tiedettävä oman tietämyksensä puutteet. On osattava suhtautua kriittisesti tiedon tarjontaan.

Sääliksi käy esim ministereitä. Heiltä kysytään mielipidettä asioihin, joista ei voi edes muodostaa selvää mielipidettä. Eivät kuitenkaan koskaan voi vastata "en tiedä".
Sujuvasanainen kylläkin kiemurtelee itsensä irti kiperästäkin kysymyksestä.

Kun Olli Rehn puhuu, ei hän oikeastaan ole mitään mieltä mistään. Sillä aina selviää.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Tuollainen "tiedonhallinta" toimii kun hakija tietää jo paljon asiasta silloin kun ei kyse triviasta.

Tämän blogin suosituimmat