FAKTANTARKASTUS 2 Media julkaisee päivittäin höpöä, nettikeskusteluista puhumattakaan.

Luovuus ja taide

  • Adam Grant: Originality
    Adam Grant: Originality
  • Luovuus ja taide

 

 

Todella luova ihminen tekee jotain, mitä aikaisemmin kukaan ei ole tehnyt.  

Arkiluova ihminen tekee jotain, mitä ei itse aikaisemmin ole tehnyt. Taiteilija voi olla luova, kunnes brändää itsensä brändiluovaksi

Arkiluova lapsi toimii lähinnä sattumageneraattorina. Lapsi voi olla luova vanhempiensa mielestä ja villanpaiden kutoja omasta mielestään. 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/187076-lapset-eivat-ole-l...

Aikuiselle luovuus edellyttää usein poisoppimista, siksi muusikot muistihirviöinä ovat harvoin luovia, mutta onneksi arkiluovuutta riittää yllin kyllin ...

 

Taide harrastuksena edistää luovuutta. Tai luovat ihmiset harrastavat taiteita?

A representative study of thousands of Americans showed similar results for entrepreneurs and inventors. People who started businesses and contributed to patent applications were more likely than their peers to have leisure time hobbies that involved drawing, painting, architecture, sculpture, and literature. Adam Grant: Originality

Interest in the arts among entrepreneurs, inventors, and eminent scientists obviously reflects their curiosity and aptitude. People who are open to new ways of looking at science and business also tend to be fascinated by the expression of ideas and emotions through images, sounds, and words. Adam Grant: Originality

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Osasta tämän blogin sisältöä voin olla yhtä mieltä, ehkä en kaikesta kuitenkaan.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Mistä ole eri mieltä ja miksi?

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Enpä tiedä mitä tästä ajattelet. Tämä ei nyt ole ihan kovin hyvin perusteltua ajattelua, mutta siihen voimani eivät juuri nyt riitäkään.
Taiteen tekeminen ehkä toimii luovan tutkijan rentouttamisen prosessina ja ajatusten irrotamistarpeissa ja ehkä alitajunnan virkistämisessä.

Näyttää sille, että luovan tutkijan ominaisuuksia on tutkittu paljonkin. Olen tähän poiminut muuta kuin taiteeseen liittyvää.

Other personality characteristics that have repeatedly been found to be associated with scientific creativity include low sociability, aggressiveness, dominance, and introversion (Rushton et al., 1987).

The list of factors supporting creative work includes the absence of serious threat, the readiness'to take risks, the awareness of one's feelings, the awareness of oneself as being different from another, openness to ideas of others, confidence in one's perceptions of reality or ideas, and mutuality in interpersonal relationships.

Luovassa prosessissa häiriötekijöiksi voi nousta perhe ja lapset tai sitten vaihtoehtoisesti niillä on sama irrottautumista ja luovan prosessin hetkeksi sivulle siirtämistä hoitava tehtävä.

http://cty.jhu.edu/research/docs/pub/scientificcre...

Olet selvästi perustanut blogissasi esintyvät ajatuksesi johonkin tutkittuun lähteeseen.

Petteri Reunamo

Sattumageneraattoreita jotka piirtävät 100% varmasti tikku-ukkoja joiden koko ja ilme kertovat perheen henkisen tilan. Sinun määritelmäsi mukaan Neil Armstrong ja Barack Obama ovat luovia ihmisiä, mutta Andy Warhol ei ole. Koira pissasi lattialle ennen Andyä.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Oli kyse lasten luovuudesta tuolta osin.

Petteri Reunamo

Kiistät lasten olevan tietoisia toimijoita. Minua huolestuttaa jo se, että tiedeyhteisö pitää muiden eläinten julmaa kohtelua sallittuna sillä verukkeella että eläin ei ole luova, tietoinen toimija. En haluasi palata aikaan jolloin lapsen asema oli täysin sama kuin muiden jalostuksen alla olevien kotieläinten.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #7

Oli vain sivupolkuna kyse lasten luovuudesta.

Tämän blogin suosituimmat