FAKTANTARKASTUS 2 Media julkaisee päivittäin höpöä, nettikeskusteluista puhumattakaan.

Yle puhe ansaitsee huuhaa-palkinnon 2016

  • Yle puhe ansaitsee huuhaa-palkinnon 2016
  • Yle puhe ansaitsee huuhaa-palkinnon 2016

Yle puheen Marja Hintikan mielestä kaikki mielipiteet lasten kasvatuksesta ansaitsevat tulla kuulluiksi. Ohjelmassa näytti ideaalikasvattaja olevan "joutilaan vanhemmuuden" tavallaan autistinen äiti,  joka antaa lapsensa touhuta mielensä mukaan. Rakkaus, koskettelu, helliminen puhuminen, katsekontakti lienevät toissijaisia. 

Ohjelman kruununa olivat selvänäkijä Väänäsen markkinoimat indigo-, kristalli- ja kultalapset, joilla on telepatia- ja aurannäkemiskyvyt ja jotka kasvattavat itseään ja vanhempiaan.

Ohjelmassa tuota luokittelua pidettiin yhtä hyvänä kuin ADHD ... ja Hintikka piti horoskooppejakin hyödyllisinä luokittelijoina.

PS. Vanha kysymys: miksi "aurat" eivät näy pimeässä?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Kyseinen ohjelma kuuluu kyllä huuhaahömppäviihteen joukkoon. Se ei ole lasten kasvatuksen oppitunti. Se on viihdettä. Saattaa antaa virikkeitä, mutta pintatasolla siinä liidellään.

Lasten kasvatuksesta on parempaakin tietoa olemassa kuin että "uuden ajan lapset tulevat korkeammista energioista".

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Ilmeisesti uusinnat eivät tule Areenaan?

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Etsin ensin tv-areenasta, koska siellä olen Hintikan ohjelman nähnyt, mutta tuo linkkisi onkin yle puheen ohjelma, johon vasta nyt tutustuin (hyppäsin siis innoissani otsikon yli). Yhtä lailla turhaa höpinää molemmilla kanavilla kuitenkin. Ilman selkeää kritiikkiä esitetään mitä vaan vaihtoehtoja. Huh huh .. kristallilapset ja sielunsopimukset ...

Käyttäjän olliripatti kuva
Olli Ripatti

Hintikan probleema on siinä, että jouduttuaan ulos Puoli Seitsemän -ohjelmasta hänellä on ollut hirmuinen pyrky tulla jollain tavoin huomatuksi. Siksi hän pyrkii tekemään ohjelmiensa aiheet ja sisällön niin raflaaviksi kuin vain formaatti antaa periksi. Kokonaisuus ratkaisee, eikä tällaisilla hintikoilla ole mitään merkitystä siihen miten maailma makaa ja hyvä niin.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Ei "tällaisilla hintikoilla" ole maailman makaamiseen merkitystä, mutta enpä tiedä onko mitään muutakaan merkitystä. Kuitenkin aihepiiri on mielestäni sen verran tärkeä, että lasten kasvatuksesta toivoisin Hintikan viihteen vastapainoksi löytyvän Yleltä vastaavasti yhden kunnollisen asiaohjelman.

Näistä hömppäkeskusteluista voi olla enemmän haittaa kuin viihdettä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... indigo-, kristalli- ja kultalapset..."

- Minulla on yksi kutakin! Mutta niin hölmö en ole, että sanoisin kuka kukin on.

"... jotka kasvattavat --- vanhempiaan."

- Tuo on totta. Esikoislapsi tekee kahdesta ihmisestä vanhempansa, jonka jälkeen ryhmä vaikuttaa jokaiseen jäseneensä. Jos lapsia siunaantuu niin paljon, että heitä on perheessä enemmistö, ovat vanhemmat väistämättä yhä kovemmassa muuttumispaineessa.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Lisäpisteitä huuhaa-palkintoon:

Heidi Laaksonen testasi neuroterapiaa. Kuva 2.

http://www.srmhp.org/archives/neurotherapy.html

Tämän blogin suosituimmat