FAKTANTARKASTUS 2 Media julkaisee päivittäin höpöä, nettikeskusteluista puhumattakaan.

Onko uusi aina parempaa?

  • Anna Mangen, Yliopisto 6/16
    Anna Mangen, Yliopisto 6/16

Digifanaatikot kääntävät herkästi todistamisen taakan nurin. Heidän ei muka tarvitse todistaa, että uusi on parempaa. Sellaisesta on harvoin näyttöä kasvatuksen alalla. Toinen taktiikka on syyttää kriitikoita teknologian vihaamisesta. Kolmas harhainen tapa on kertoilla, että ennenkin on kirjoja, televisiota jne. pelätty viettelyksinä.

Jotkut väittävät, että pelien hyödyllisyys on osoitettu. Totta. Pelaamalla tulee paremmaksi pelaajaksi. Sekö tärkeää? Entä haitat? Minkä ikäisistä kyse? Mitä tärkeää jää kokematta?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Paremmuuden määrittäminen elämän eri osa-alueilla ei ole aina ihan helppo kysymys. Itse ajattelen, että parhainta olisi jos maailmassa ihmiset alkaisivat enemmän käyttäytyä vailla psykologisia rooleja samalla kun ihmiset kaikkialla maailmassa saisivat riittävän sivistystason siihen, että mahdollisiman moni tai kaikki kynnelle kykenevät ihmiset tajuavat argumentoinnin perusteet ja sen tärkeyden kun mielipiteitä muodostetaan tai vastineita niihin. Toki tämä mielipiteenmuodostaminen edellyttää korkeaa moraalitasoa, mutta kuka sen opettaa, jos kukaan ei halua sitä edes oppia?

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset