FAKTANTARKASTUS 2 Media julkaisee päivittäin höpöä, nettikeskusteluista puhumattakaan.

Kristittyjen kopioitu joulu

  • Payam Nabarz: The MYSTERIES of MITHRAS The Pagan Belief That Shaped the Christian World
    Payam Nabarz: The MYSTERIES of MITHRAS The Pagan Belief That Shaped the Christian World
  • Kristittyjen kopioitu joulu

Mithralaisuus syntyi 4000 vuotta sitten (kuva).

Mithran syntymäpäivää vietettiin 25.12. 

Beetlehemin tähti: Mithralaiset tietäjät kokoontuivat joka vuosi Voiton vuorelle odottamaan maailman kuninkaan syntymistä. 

Neitseellinen syntymä: Iranissa on järvi, missä uskottiin säilytettävän Zoroasterin siemennestettä. Neitsyet kylpivät järvessä ja tulivat raskaaksi

-> tarina neitsyn Marian neitseellisestä synnyttämisestä.

Eikä tuossa kaikki: Mithralaisten suuri juhla oli kevätpäiväntasauksen aikaan, jolloin juhlittiin Mithran kuolemaa ja ylösnousemusta. Mithran kuva vietiin symbolisesti kolmeksi päiväksi luolaan, josta se tuotiin ulos elävänä.

Mithralaiset kastettiin, viiniä pidettiin pyhänä verenä, jakoivat leipää, jossa risti, pitivät sunnuntaita pyhitettynä, kutsuivat toisiaan "veljiksi".

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

No, selityksenä on tietenkin se, että Jumala on kaukaa viisas ja sopeutti kristinuskon perusteet jo aiemmin vietettyyn juhlaan, jotta alku olisi luontevampi ja ottaisi ihmisten keskuudessa nopeammin tuulta purjeisiin. Tämähän on mahtava todiste kristittyjen jumalan taitavuudesta.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Ahaa. Miksi kristityt eivät valista jäseniään tästä perinteen siirrosta?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eihän sellaista tarvitse valistaa, koska Jeesus on ihmiskunnan näkökulmasta tarkasteltuna sattumalta syntynyt jouluna. Humphrey Bogartkin oli syntynyt 25.12. eikä hänen fanittajiensa tarvinnut välttämättä ajatella kyseisen syntymäpäivän kristittyä perinnettä.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #3

Jeesuksen syntymäpäivästä ei ole tietoa ja vuosi oli joskus 7-2 eaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #4

Tai sen jälkeen, eihän tuostakaan ole varmuutta että eaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suomalaisessa joulun vietossa pukkeineen (siis ei pyhine Nikolauksineen tai Isä Christmaksineen) on kuitenkin perustana ennen kaikkea germaaninen "Yule" -juhla, jonka tärkein päivä on aina ollut talvipäivän seisaus. Mithralaisuudesta ei ole tietoakaan.

Voimme siis todeta, että vuoden pimeintä ajankohtaa on vietetty erilaisilla menoilla kautta aikojen vähän joka puolella maailmaa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Joululla on luokkaluonne:
Tšekissä joululahjat on perinteisesti tuonut Jeesus-lapsi, Ježíšek. Jeesus yritettiin 1950-luvulla korvata Neuvostoliitosta tuodulla Pakkasukolla, kun Antonín Zápotocký julisti 1952 joulupuheessaan kapitalistisen Jeesuksen muistuttavan köyhiä siitä että heidän paikkansa on tallissa. Pakkasukosta ei kuitenkaan muodostunut perinnettä. Vasta 1990-luvulla amerikkalaistyyppinen joulupukki on vallannut alaa. Tšekissä onkin alettu kampanjoida[12] myös amerikkalaista joulupukkia vastaan.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn
Toikkanen Pentti

Kyllä tuo oppi on muunnos vielä vanhemmasta opista, eli Raamatun Jumalan ilmoituksesta, jota Israelin kansa noudatti vahtelevalla menestyksellä ja siellä luvataan tämä lunastaja ja siitä on aina ollut kopioita ja Raamattu varoittaa että lopunaikanakin niitä tulee ja ottaa tämän roolin, mutta he ovat vääriä kristuksia. On vain yksi messia, joka täytti kaikki vanhan testamentin profetiat ja tänäkin päivänä miljoonat ihmiset todistaa että tämä Jeesus on tullut heidän sydämmeesnä ja uudestisynnyttänyt heidät ja samalla Pyhä Henki on tullut heidän sydämmiinsä ja todistaa että he ovat Jumalan lapsia, tämän lunastajan kautta.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Höpöt:

"Vanhimmat Vanhan testamentin kirjoituksista syntyivät n. 1000 eKr. Israelin kuninkaitten hoveissaan alettiin kirjoittaa ylös Israelin kansan historian kannalta merkittäviä tekstejä.
Juutalainen seurakunta kokosi tekstit ja hyvväksyi ne Vanhan testamenti kaanoniksi v.100 jKr. " Wiki

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Ääriuskonnollinen näkemys Joulusta ja Jeesuksen syntymästä:

http://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/931/onko_j...

Tämän blogin suosituimmat