FAKTANTARKASTUS 2 Media julkaisee päivittäin höpöä, nettikeskusteluista puhumattakaan.

Kun ohjelmoin robotin 40 vuotta sitten

  • HS
    HS

Vietin 40 vuotta sitten Kone OY:n leivissä lukuisia öitä SANOMALASSA sisäänajamassa Sanoman systeemiosaston ideoimaa koejärjestelmää, jossa tietyt lehtiniput pudotettiin kuljettimelta pienin työnnettäviin kuljetuskärryihin, jotka toimitettiin lehdenjakajien piireihin. Vastuullani oli tuon systeemin ohjelmointi. Nykyisin tuota systeemiä sanottaisiin robotiksi

Kiistelin 30 vuotta sitten ollessani Tekesissä silloisen Koneen teknisen johtajan Matti Otalan kanssa, kun hän käytti termiä ”ohjelmointirobotti”. Kyseessähän  oli vain toimituskohtaisen hissiohjelmiston KONFIGUROINTI. Pysyn edelleen erimielisessä kannassani.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Näinhän se elämä heittää: sinä, Lauri, teit Kone Oy:n renkinä tuollaista työtä ja minärukka tällaista, hyvinkin maanläheistä konfigurointia (samanaikaisesti ja samassa leivässä, 40 vuotta sitten):

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2009/09/23/...

P.S. Jos todella on niin, että "Nykyisin tuota systeemiä sanottaisiin robotiksi", niin eihän Matti Otalan "ohjelmointirobotti" ole sittenkään kovin kaukana nykytodellisuudesta, eihän? Terveisiä pohjoisesta.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Joo.
Voisihan sitä sanoa nykyisten termien levähdettyä konfigurointirobotiksi, mutta ohjelmointi on enemmän.

Olin myös tekemisissä mikroposessoreilla ohjattujen hissien kanssa. Ideoin, suunnittelin ja rakensin hissiasentajille tarkoitetun paristoilla toimivan tietokoneen proton ja sille tulkkaavan ohjelmointikielen työnimellä "testitulkki". Siirryin sitten Telenokiaan ja laite kehitettiin Koneessa tuotantokäyttöön.

Tuo oli sitä VARSINAISTA digitalisaatiota.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Näin se on.
Nykyrobotiikkahan on vain markkinamiesten herääminen, tai herättely uuteen aamuun.

Tämän blogin suosituimmat