FAKTANTARKASTUS 2 Media julkaisee päivittäin höpöä, nettikeskusteluista puhumattakaan.

Peter Vesterbacka höpsi pisasta

  • HS
    HS

Ylioppilas Vesterbackan mukaan Suomen pisa-tulokset eivät ole huonontuneet, vaan muiden maiden tulokset ovat parantuneet. 

Suomesta löytyy Vesterbackan lisäksi muitakin opetuksen ”asiantuntijoita”, joilla ei ole opettajakokemusta eikä pedagogista pätevyyttä:

Lauri Järvilehto, Linda Liukas, Saku Tuominen ...

Vesterbacka toisti maurettavuuteen saakka parikymmentä kertaa sanaparia ”maailman paras”. Myyntimiehen mantra...

Vesterbacka käytti tehokeinonaan yleistysharhoja: Singaporelainen taksimieskin tietää, että Suomen koulut ovat maailman parhaita.

Ettäkö oppimisen asiantuntijoita: 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/164867-etta-oppimisen-asiantuntijoita?quicktabs_vapaavuoro_most_popular=2

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

En yhdy ajatukseen, jonka mukaan ilman pedagogisen pätevyyden julistusta ei voisi olla hyväkin opettaja ja päinvastoin.

Vesterbackan sen sijaan tosiaan oli vallannut menestymisen harha, joka on koitunut monen kohtaloksi. Hän tosiaan uskoi, ettei Suomen opiskelujärjestelmä ole houkutellut maahan ulkomaisia opiskelijoita ilmaisuudellaan, vaan hyvyydellään.

Hänen lausumansa "suomalaiset ovat maailman parhaita markkinoijia" oli jo pahemman laatuista menestysharhaa. Samaa, johon Nokiakin kompastui, ja Elon Musk Marsin siirtokuntineen, Hyperlooppeineen.

Pitäisi nähdä metsä puilta, vaikka itsellä menisi kuinka lujaa.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Niinpä. Nuo mainitut neljä nyt vaan eivät ole toimineet opettajina tai saaneet koulutusta opettamiseen. Kaikki he ihannoivat tietotekniikkaa ikäänkuin lopullisena ratkaisuna.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "Hän tosiaan uskoi, ettei Suomen opiskelujärjestelmä ole houkutellut maahan ulkomaisia opiskelijoita ilmaisuudellaan, vaan hyvyydellään."

Jos Suomen opiskelujärjestelmä Tosiaan olisi niin hyvä, niin ulkomaiset opiskelijat mielellään maksaisivat sen alhaisen lukuvuosimaksun.

Jari-Matti Mäkelä

Suomella on niin hyvä järjestelmä, että oppilaitoksilta on varaa leikata useita vuosia putkeen ja haistatella päälle motivaation murskaamiseksi - ikään kuin tasoituksen antamiseksi muille huonommille maille. Yliopistoindeksikin on ollut jäädytettynä vuosikaudet [1] ja joka vuosi vähennetään rahaa samalla kun lisätään velvoitteita esim. isompien opetusryhmien muodossa. Inflaatiokin on ollut yli 0.0% yhtä vuotta lukuun ottamatta tuossa tarkasteluvälillä. Ehkä pian Suomi saa kunnolla vastusta niin ettei yliopistoissa enää maleksittaisi valtavalla palkalla, joka on raakaa oikeaa työtä tekevien veronmaksajien selkänahasta revitty lupaa kysymättä.

[1] https://www.talouselama.fi/image/99ec1a68-aed0-3fe...

Tämän blogin suosituimmat