FAKTANTARKASTUS 2 Media julkaisee päivittäin höpöä, nettikeskusteluista puhumattakaan.

Nuo Jeesuksen vekkulit opetuslapset

  • Nuo Jeesuksen vekkulit opetuslapset

Jeesus oli rasisti. Opetuslapset moittivat häntä siitä. Lisää Jeesuksen rasismia:

Jeesus : "Ei minua ole lähetetty muita kuin Israelin kansan kadonneita lampaita varten.”

Mutta opetuslapset keksivät tempun:

Lähestyskäsky (Matteus 28) annettiin risttiinnaulitsemisen jälkeen. ->  Ylösnousemus ja lähetyskäsky olivat siis opetuslasten sepitettä, sillä  mihinkäs rasismi olisi kadonnut, kun juutalaisten Jumalakin oli rasisti (ks. alla)

Opetuslapset saivat kivan matkailuduunin. Maaginen rekvisiitta löytyi silloin 2000 vuotta vanhasta mithralaisuudesta.

 

Kristittyjen Jumala se vasta oli rasisti: 

1. Sam. 15:3: Jumala: "Mene siis ja voita amalekilaiset, ja vihkikää tuhon omaksi kaikki, mitä heillä on; äläkä säästä heitä, vaan surmaa miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, raavaat ja lampaat, kamelit ja aasit."

5. Moos. 20:16-17 ym.: "16. Mutta näiden kansojen kaupungeissa, jotka Herra, sinun Jumalasi, antaa sinulle perintöosaksi, älä jätä ainoatakaan henkeä eloon, 

Joos. 10:40 Sitten Joosua valtasi koko maan, Vuoriston, Etelämaan, Alankomaan ja Rinnemaat, ja surmasi kaikki niiden kuninkaat, päästämättä pakoon ainoatakaan, ja vihki tuhon omaksi joka hengen, niinkuin Herra, Israelin Jumala, oli käskenyt.

Joos. 11:11 Ja he surmasivat miekan terällä ja vihkivät tuhon omaksi jokaisen, joka siellä oli, niin ettei jäänyt jäljelle ainoatakaan henkeä; ja Haasorin hän poltti tulella. 17. vaan vihi ne tuhon omiksi: heettiläiset ja amorilaiset, kanaanilaiset ja perissiläiset, hivviläiset ja jebusilaiset, niinkuin Herra, sinun Jumalasi, on sinua käskenyt,"

2. Moos. 32:27 Mooses leeviläisille muusta kansasta näiden tehtyä Kultaisen vasikan: "27. Ja hän sanoi heille: Näin sanoo Herra, Israelin Jumala: 'Jokainen sitokoon miekkansa vyölleen. Käykää sitten edestakaisin leirin halki portista porttiin ja tappakaa jokainen, olkoon vaikka oma veli, ystävä tai sukulainen.'"

Hes. 20:25-26: "25. Niinpä minäkin annoin heille käskyjä, jotka eivät olleet hyviä, ja oikeuksia, joista he eivät voineet elää, 26. ja annoin heidän saastua lahjoistansa, siitä, että polttivat uhrina kaiken, mikä avasi äidinkohdun, jotta saattaisin heidät kauhun valtaan ja he tulisivat tietämään, että minä olen Herra."

Jer. 19:9: Jumala: "9. Ja minä panen heidät syömään poikiensa ja tyttäriensä lihaa, ja he syövät toinen toisensa lihaa siinä hädässä ja ahdistuksessa, jolla heitä ahdistavat heidän vihollisensa, ne, jotka etsivät heidän henkeänsä."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen
Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Olipa siinä Sana viikonvaihteeksi! Aa-men.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Juu, mutta Jeesus ainakin veljeili samarialaisten kanssa, mikä Uudessa Testamentissa esimerkkinä Jeesuksen alentuvaisuudesta vähempiarvoisia kohtaan kuvataan.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Samarialaiset olivat juutalaisia.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Siitä huolimatta heitä ylenkatsottiin ja Raamatussa annetaan ymmärtää, että Jeesus osoitti viestinnässään alentuvaisuutta.

"Uuden testamentin kertomuksiin kuuluu laupias samarialainen, joka juutalaisten ylenkatsomana sekakansan edustajana oli ihmisenä parempi auttaja kuin juutalaisen papiston pappi ja leeviläinen."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Samarialaiset

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #5

Suosittelen englantilaista wikiä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #5

Laupiaan samarialaisen vertaus on kuvaus kirjanoppineen rajoittuneisuudesta ja väärinymmärtämisestä. Kertomus on siis ylimpien uskonoppineiden pilkkaa eikä ole teologisen näkemyksen mukaan yleistettävissä yleisen humaaniuden kehotukseksi.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

”Kristillinen alkuseurakunta koostui uskovaisista juutalaisista, jotka eivät halunneet päästää piiriinsä ei-juutalaisia. Paavali päätti lähestyä pakanoita.” Schönburg

Tämän blogin suosituimmat