FAKTANTARKASTUS 2 Media julkaisee päivittäin höpöä, nettikeskusteluista puhumattakaan.

Taide ja musiikki keksimiskilpailuina

  • Henry Hagman: Taiteen tarkoitus
    Henry Hagman: Taiteen tarkoitus

En pidä käsitetaidetta ja installaatioita taiteena. Ja jos säveltäjän keskeisenä tavoitteena on löytää instrumenteista uusia ääniä tai soittotapoja, se ei ole säveltämistä, vaan keksimistä. Elokuvat ohjelmoivat ihmisiä mekaanisiin tunteisiin ja niiden musiikki synnyttää tunnekliseitä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Jotenkin helpottaa kun saa huomata että ei ole ongelmansa kanssa yksin. Eihän tätä tahdo ääneen kehdata sanoa että häpeää omaa köyhäksi jäänyttä mielikuvitustaan ja kykyä sisäistää kaikkea jota paivinämme taiteeksi sanotaan.
Ymmärrän ja hyväksyn että avantgarde, kokeilu ja ennakkoluulottomuus on ehto sille että itse kunkin taiteen lajin kohdalla ei jässähdetä paikalleen, mutta kun tuntuu että tämän runsaan avantgarde tarjonnan vuolaudessa perinteiset tavat luoda taidetta jäävät tykkänään jalkoihin.

Koska epäilen että on muitakin kaltaisiani tulee aika ajoin mieleeni että voisiko valtio perustaa taideasiamiehen vakanssin. Tuo asiansa osaava monilahjakas virkamies puhuisi selkosuomea, esipureskelisi uutta taidetta, helpottaisi kansalaisten tietä ymmärtää taitelijoiden viestejä, päästä osalliseksi runsaasti tarjolle tulevista taidenautinnoista ja elämyksistä.
Jos suinkin mahdollista taideasiamies viisaudessaan sanoisi suoraan senkin että joku tietty taideteos on silkkaa humpuukia, konstailua tai muulla tavalla epäillyttävää.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn
Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

No kyllä minä sen ymmärrän että taideasiamies voi olla olemassa vain sadussa, niinkuin niissä esiintyy monia muitakin hahmoja joiden läsnäolo ajassamme olisi tervetullut.

Tämän blogin suosituimmat