FAKTANTARKASTUS 2 Media julkaisee päivittäin höpöä, nettikeskusteluista puhumattakaan.

Holmströmin vertailuharha

  • HS
    HS
  • Holmströmin vertailuharha

Ns. taloustieteen ns. nobelisti Bengt Holmström, nykyisin kaikkien asioiden asiantuntija, ottaa Kopernikuksen maailmakuvan muutoksen vertailukohdakseen, kuva, väittäessään taloustieteen merkittävää roolia sen oikoessa terveen järjen näkemyksiä.

Kyseessä on paha vertailuharha. Taloustiede ei ole tarjonnut yhtään tieteellistä maailmankuvan muutosta. Yhtä harhaan olisi mennyt viittaaminen Thomas Kuhnin kirjaan Tieteellisten vallankumousten rakenne (engl. The Structure of Scientific Revolutions, 1962). Kuva 2

Ha-Joon Chang esittelee kirjassaan TALOUSTEDE - KÄYTTÄJÄN OPAS, 9 eri talousteoriaa. Kaikki enemmän tai vähemmän poliittisia. Siis on kyse poliittisista arvotuksia sisältävistä teorioista tieteen valepuvussa. 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/226042-taloustiede-ei-ole-tiede-3

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Minusta Saarikosken haastattelu on erinomainen. Se nostattaa mukavasti verenpainetta ja varmaan myös yleistä keskustelua.

"Se non è vero, è ben trovato. "
(Vaikka tarina ei ole totta, on se hyvin kerrottu.)

Aulis Saarijärvi

Meillä nousee "kaikkien alojen erikoishuippuajattelijoiksi" missi, jääkiekkoilija, laulajatar, kirjailijatar ja vaikkapa TV-kilpailun vetäjä, yhdessä illassa, kun aika ja kuukauskierto on otollinen, näin jumalalliselle tapahtumalle.

Sofi Oksanen, synt.1977 on ulkomaisen jättiteidotusvälineen mukaan kertonut olleensa järkyttynyt ja säihkähtänyt jo syntyessän 1970- luvun suomettumiseta. Nyttemmin häntä käyttääkin YLE "erikoistutkija-asiantuntijana" ohjelmissaan, kuinka säihkähtäneenä voikaan olla suomettumisesta.

Jääkiekkoilija Teemu Selänteeltä kysytään huippuasiantuntijana mielipidettä Porin Jässin hölmöön hallitukseen, Krimin tataarien hammashoitoon, sekä F35 hävittäjän hinnanmuodostumiseen. Ja saahan kysyjä Teemulta vastaukset!

Laulajatar Joku Vaan oli viikoja meillä asiantuntija omasta avioerostaan, toisten avioeroista, tulevista avioeroistaan, konjuktiivisten kykyjen muuttumisesta avioeroisaan, avioeron tekemästä helppoudesta hänelle nyt laulaa joetnkin puhtaasti C. Nyttemmin häntä ei ole käytetty asiantuntijana enää Sauli Niinistön koiran anaalirauhasen hajuhaitan hallitsemisessa.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Holmströn oli Nokian hallituksessa 1999–2012, mutta tuskin vieläkään ymmärtää Nokian romahduksen pääsyytä:

http://grohn.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246500-nokia...

Tämän blogin suosituimmat