FAKTANTARKASTUS 2 Media julkaisee päivittäin höpöä, nettikeskusteluista puhumattakaan.

Virtasen kirjan ILMASTOPANIIKKI ”asiantuntijat” 4/4

  • Suurin osa auringosta tulevasta energiasta sitoutuu meriin
    Suurin osa auringosta tulevasta energiasta sitoutuu meriin

Kyllä maantieteilijä Matti Virtanen tietää, että tekniikan tohtori, dosentti, ilmastotutkimuksen harrastaja Antero Ollila tietää paremmin kuin tuhannet oikeat ilmastotutkijat. 

”Jostain syystä lämpeneminen kuitenkin pysähtyi 1950–1970-luvuilla, ja kääntyi jopa laskuun. Ollilan mielestä tämäkin osoittaa, että IPCC on ymmärtänyt hiilidioksidin ja lämpötilan välisen suhteen väärin. Oletus hiilidioksidin hallitsevasta vaikutuksesta on hänen mielestään ”keksitty juttu”.
”Minun laskelmieni mukaan hiilidioksidin lämmitysvaikutus on toistaiseksi luokkaa 0,25 astetta, eli suurin piirtein kolmasosa siitä, mitä IPCC laskee.”​

”Joku voisi väittää, ettei Ollila ole mikään varsinainen ilmastotutkija. Mutta jos nyt aletaan saivartelemaan, niin asiantuntijoiden joukko käy todella pieneksi.
”Joskus sanotaan, että en ole ilmastotutkija, mutta minulla on hyvä tausta tähän. Olen erikoistunut prosessidynamiikkaan. Olen automaatiomies, mutta opiskeluohjelmaani Oulun yliopistossa kuului lämmönsiirto, ja siinä käytiin läpi juuri näitä laskelmia, miten lämpöä siirretään säteilyn avulla”, Ollila kuittaa epäilyt.

 

Osa 1

Osa 2

Osa 3

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Kirjan lopussa on Eija-Riitta Korholan haastattelu, jossa kosketellaan samoja asioita kuin minä itse Korholan uskomattoman surkeaa väitöskirjaa kritisoivissa blogeissani. Sarjan ensimmäinen osa:

http://grohn.puheenvuoro.uusisuomi.fi/183279-e-r-k...

Virtasella ja Korholalla on sama vaiva: ajoittainen kyvyttömyys valita asiantuntijoitaan ...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Matti Virtasen höpsö kirja voisi olla ikäänkuin Halla-ahon tilattu vaalikirja...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Tieteessä ei ole kyse mielipiteistä, niinkuin Matti Virtanen näyttää luulevan vastatessaan kirjaa kohtaan osoitettuun kritiikkiin.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Korholan ongelmana on, että hän on pihalla ilmastonmuutoksesta ja turvautuu kelvottomiin asiantuntijoihin. Ei siinä vapaus ja lahjomattomuus poliitikkoa auta.

”Kansahan hänet on tehtäviinsä äänestänyt, palkannut ajattelemaan vapaasti ja lahjomattomasti. Poliitikon ei pitäisi olla velassa mihinkään suuntaan, eikä kumarrella ketään koska kansa maksaa hänelle juuri riippumattomuudesta. Olennaisin tehtävä on säilyttää luotettavuus lahjomattomana ihmisenä.” Korholan blogista

http://grohn.puheenvuoro.uusisuomi.fi/183279-e-r-k...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Maantieteilijä ja hömppäjärjestön Ilmastofoorumi aktivistin Matti Virtasen kelvoton kirja ILMASTOPANIIKKI on palvellut hyvin Persujen vaalikirjana ja olisi nyt harhaanjohtavana syytä poistaa myynnistä.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Mauri Timonen on yksi Matti Virtasen hömppäkirjan ILMASTOPANIIKKI ”asiantuntijoita” ja hömppää levittävän ILMASTOFOORUMIN suosikkeja. Tätä rataa:

”Suuri ongelma on siinä, ettei ilmaston syklisyyttä tunneta, tai sitä ei haluta myöntää, koska se riittää yksinäänkin selittämään alailmakehän ilmastonvaihtelut. Se tarkoittaa myös, että hiilidioksidi käy lämpötilan selittäjänä tarpeettomaksi tai tilastollisesti merkityksettömäksi. Sen takia syklisyys pyritään hinnalla millä hyvänsä kiistämään”, Timonen pohtii.

TUOSSA LUSTOTUTKIJA TIMONEN KUMOAA KASVIHUONEILMIÖN !

Tämän blogin suosituimmat