FAKTANTARKASTUS 2 Media julkaisee päivittäin höpöä, nettikeskusteluista puhumattakaan.

Ilmastoskeptikoiden harhoja 3/4

  • Ilmastoskeptikoiden harhoja 3/4

Ilmastoskeptikot harhauttavat uskomushoitojen tapaan anekdoottitodisteilla. Tietyt kasvit tuottavat toki kasvihuoneissa paremmin jos hiilidioksia lisätään, mutta ei pidä sortua yleistysharhaan. Lisäyksellä on yleensä haitallisia vaikutuksia: 

A new study by scientists at Stanford University, published in the Proceedings of the National Academy of Sciences, tested whether hotter temperatures and higher carbon dioxide levels that we’ll see post-2050 will benefit the kinds of plants that live in California grasslands. They found that carbon dioxide at higher levels than today (400 ppm) did not significantly change plant growth, while higher temperatures had a negative effect. 

Carbon pollution and rapid climate change are dangerous

The evidence thus suggests we’re at or near the point where rising atmospheric CO2 levels will no longer benefit overall plant growth, while the rising heat that comes along with that carbon are generally detrimental to plant productivity.

https://www.theguardian.com/environment/climate-consensus-97-per-cent/2016/sep/19/new-study-undercuts-favorite-climate-myth-more-co2-is-good-for-plants

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Yksittäisiin lajeihin kohdistuvat vaikutukset voivat heijastua edelleen kokonaisiin ravintoketjuihin. Esimerkiksi merien happamoitumisen odotetaan vahingoittavan merten kuorellisia organismeja ja niistä riippuvaisia lajeja. Lukuisten ekosysteemien muutoksensietokyky on vaarassa ylittyä tämän vuosisadan aikana ilmaston lämpenemisen, lämpenemisestä aiheutuvien vaikutusten sekä ihmisen muun toiminnan seurauksena. IPCC arvioi otoksen perusteella, että 20–30 % kasvi- ja eläinlajeista on vaarassa kuolla sukupuuttoon, mikäli maapallon keskilämpötila nousee 1,5–2,5 °C. Wiki

Käyttäjän PasiSalmi kuva
Pasi Salmi

Eräs haitallinen juttu on hiili-typpisuhteen muutos, jos nyt ajatellaan esim. kasvin ravintoarvoa. Typpi ja hiilihän ovat ns. samassa kierrossa, jos toista on runsaasti niin niiden sude tulisi olla optimaalinen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Noin niinkuin yksinkertaisesti ajateltuna, onhan siitä hiilidioksidista hyötyä kasveille mutta eri geologisten aikakausien ilmakehän koostumukset kertovat mitä se 280ppm, 400ppm, 1000ppm tai 2000ppm tarkoittaa.

Planeetta muljahtaa uuteen geologiseen aikakauteen käytännössä ja ilmastovyöhykkeet muuttuvat. Se ei edes periaatteessa ole ihmiselle tai planeetalle huono asia jos hyvin hitaasti (kymmeniä tuhansia vuosia) siirtyy jääkausivaihtelusta hieman lämpimämmäksi mutta se varsinainen juttu on se, että näihin geologisiin aikakausien vaihteluihin liittyy tavallisesti joukkosukupuutto.

Tämän blogin suosituimmat