FAKTANTARKASTUS 2 Media julkaisee päivittäin höpöä, nettikeskusteluista puhumattakaan.

Business Finland tuhlaa veroeuroja

  • Tivi.fi
    Tivi.fi

Vantaan hankkeessa ollaan kehittämässä rutiiniasioita ilman innovaatioiden häivääkään, kuva. Hanke rikkoo karkeasti EU:n kilpailulakeja.

BF julkisista hankinnoista:

Innovaatioita hyödyntämällä julkinen sektori voi tuottaa kansalaisille parempia palveluja pienemmin kustannuksin. Siten myös palveluiden ja tuotteiden toimittajilta tulee vaatia nykyistä enemmän uusia innovaatioita. Parhaimmillaan julkinen sektori voi olla mukana luomassa uusia markkinoita tukemalla innovaatioiden syntymistä tarjoamalla kehitysympäristön ja toimimalla ratkaisun ensiostajana.”

Tuo osoittaa, että Business Finland on täysin pihalla siitä mitä tekee, koskapa:

Työ on jo aloitettu esiselvityksellä ja markkinakartoituksella eri ratkaisuvaihtoehtojen luomiseksi. Päätöksiä järjestelmistä tai järjestelmätoteutuksesta ei ole vielä tehty.” 

Tuossa ollaan palaamassa aikaan ennen Tekesin perustamista vuonna 1983, jolloin ktm tuki yritysten laitehankintoja, mutta ei esimerkiksi ohjelmistokehitystä.

 

Vuonna 1984: 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/170610-ohjelmointia-peruskouluun-3-muka-perusteltua

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Julkiset hankkinnat ja Tekes
16.3.2015 Lauri Gröhn
Tekesin pääjohtaja Pekka Soini ei ymmärrä mistä kirjoittaa. Prototyypit julkisissa hankinnoissa amatöörien ostoksina on katastrofaalisen huono ajatus:

"Pistetään julkiset hankinnat palvelemaan suomalaisia yrityksiä. Ohjataan 10 prosenttia julkisista hankinnoista innovatiivisiin yrityksiin määrittelemällä tarjouspyynnöt niin, että ne tukevat innovatiivisuutta. Tämä tarkoittaisi 3,5 miljardin euron hankintoja innovatiivisilta yrityksiltä. Oulu on pistänyt vielä paremmaksi, siellä kaupungin tavoitteena on käyttää 20 prosenttia hankinnoista innovatiivisiin hankintoihin vuonna 2016." Soini

http://grohn.puheenvuoro.uusisuomi.fi/189940-julki...

Miten valtion ja kuntien byrokraatit istuvat tähän kuvioon:
Idea demo proto tuote tuoteperhe.

Tekes, nykyinen business Finlsnd, on töpeksinyt ennenkin:
http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/viihde/154408...

Tämän blogin suosituimmat