FAKTANTARKASTUS 2 Media julkaisee päivittäin höpöä, nettikeskusteluista puhumattakaan.

Kaikki blogit puheenaiheesta Some

Yksinäinen siipirikko

Salakavalasti se iski taas kerran, yhtäkkiä täysin tyhjä olo. Tajuan, kuinka yksin loppujen lopuksi olen. Toki mies, lapset ja muut sukulaiset löytyvät, mutta missä todelliset ystävät? Haikeana kuuntelen sellaisten juttuja, joiden ystävyyssuhteet ovat alkaneet jo lapsuudesta ja jatkuvat edelleen. Itseäni elämä on heitellyt paikkakunnalta toiselle, ystävyyssuhteet ovat osittain karisseet matkan varrella. Valitettavasti olen myös huomannut, että vaikeuksien myötä osa ”ystävistä” ovat näyttäneet todelliset luonteensa.

Somesta medianiitty

Sosiaalisessa mediassa on mitä sattuu ja sosiaalisuus on satunnaista. Yle tiede kyselee uutta termiä somen tilalle, kuva. Oma ehdotukseni on metaforaattisesti MEDIANIITTY. Siellä kasvaa mitä sattuu, jotkut kasvit ovat elinvoimaisempia ja sinne eläimet paskovat eikä sitä niitetä koskaan

Jos se ei ole somessa, sitä ei ole olemassa

Noin kolme kuukautta sitten jouduin poistamaan Snapchatin, sillä 2015 vuoden loppupuolella ostamani puhelin ei suostunut enää sitä pyörittämään. Sen jälkeen puhelimen muistia vapauttamaan on lähtenyt yksi jos toinenkin sovellus.

Somenäkyvyys ja itsensä markkinointi on nykyään yhä tärkeämpää; oivaltavat twiitit, blogikirjoitukset tai vaikkapa osuvat vaalikuvat valloittavat ihmisten sydämet hetkessä. Instagramin bion mukaan voi olla maailmanmatkaaja ja ekstrovertti, vaikka suurinosa vapaa-ajasta kuluisikin Netflixin ääressä tai rehkiessä lähikaupan kassalla.

Somestako demokratian liima?

Tänään on sellainen päivä, että haluaisi vaan käpertyä peiton alle. Niin teinkin ja kuuntelin toisella korvalla radiosta ajantasaa. Miten sosiaalinen media muuttaa demokraattista päätöksentekoa? Tuntuu hienolta kun  FB:ssä ja Twitterissä voi olla suorassa yhteydessä ns. päättäjiin ja merkittäviin ihmisiin joista jotkut tykkäävätkin tai jakelevat pieniä pinkkejä sydämen kuvia.

Julkaise syötteitä