FAKTANTARKASTUS 2 Media julkaisee päivittäin höpöä, nettikeskusteluista puhumattakaan.

Kaikki blogit puheenaiheesta Facebook

Naamakirja muuttaa kaiken

(Amerikkalainen opiskelija Mark Zuckerberg 1] suivaantui, kun ei ollut kunnollista yliopiston sisäistä puhelinluetteloa opiskelijoista sähköpostiosoitteineen – näin syntyi Facebook 2] ja loppu onkin maailmanlaajuista historiaa – oivalsikohan Mark, miten hän tulee muuttaneeksi maailmaa?)

 

Ihtiriekkoja ja väkitukkoja

Facebookiin on perustettu ryhmä, joka on nimeltään Järviseuvun murre. Ryhmässä näyttää olevan jo noin 400 jäsentä. Ryhmän perustajat ansaitsevat hatunnoston, mikä tapahtukoon Eila Rintalan sanoin: "Kylläpäs on het mukavansorttinen ryhmä."

Kun murretta ei kuule päivittäin, se tuppaa unohtumaan. Silmäilin joulunpyhinä murresivun päivityksiä ja niitä lukiessa huomasin, että jo unohtuneita sanoja alkoi tupsahdella muistin kätköistä.

Irti riippuvuudesta

Tämä kirjoitus käsittelee riippuvuutta. Kyse ei kuitenkaan ole alkoholista, huumeista, tupakasta tai mistään muustakaan päihteestä, vaan niinkin päivittäisestä asiasta kuin Facebookista. 

Puheenvuoro, Vapaavuoro ja Facebook - miten toimii?

  • Minun tietsikalla blogit näyttävät Facebook-tykkäykset ja -jaot hieman eri lailla (katso kuva) 
  • Tässä esimerkissä blogin yläosassa 955 tykkäystä, mutta alaosassa 957 jakoa 

Kysymyksiä: 

- Onko sama tai mikä on ero, kun valitsen yläosasta "Tykkää" tai "Jaa"?  
Jos vain tykkään, niin silloin en jaa? 

Enää en vastusta kaikkea uutta

Vastustan yleensä uusia asioita ensi reaktiona varmuuden vuoksi. Kun vaimo esittää jotain uutta, huudahdan usein jo kesken lauseen: ”Ei käy.”

Olen kuin enontekiöläinen Piera Karhuvuoma Mikko-Pekka Heikkisen uudessa romaanissa Jääräpää: ”Mie vastustan kuntaliitoksia ja kuntamuutoksia ja kaikkia ristisiitoksia. Ylipäätään mie vastustan.”

Nyt olen alkanut lipsua. Enää en vastusta kaikkea uutta. Usein kyllä käy niin, että kun olen omaksunut uuden asian, se onkin jo vanhentunut. Onko esimerkiksi Facebook parhaat päivänsä nähnyt?

Kaiken maailman ongelmia

Vitsiksihän kai se on tarkoitettu, mutta minua se on alkanut ärsyttää.

 

Tämäkin kirjoitus lienee sellainen, nimittäin first wolrd problem.

 

Jos esimerkiksi pitserian pitsassa on huonolaatuista kinkkua, niin eihän nyt siitä saa valittaa kaikelle kansalle. Koska jossain jollain ei ole mitään syötävää. 

 

Julkaise syötteitä