FAKTANTARKASTUS 2 Media julkaisee päivittäin höpöä, nettikeskusteluista puhumattakaan.

Miksi aura ei näy pimeässä?

  • Aurakuva minusta ilman minua
    Aurakuva minusta ilman minua
  • Ote Virolaisten kirjan haastattelusta, jota tekijät eivät mitenkään kommentoi
    Ote Virolaisten kirjan haastattelusta, jota tekijät eivät mitenkään kommentoi
  • Virolaisten "tieteelliset" lähteet aurasta
    Virolaisten "tieteelliset" lähteet aurasta
Energiahoidot ovat huijausta, jos väitetään, että niillä on jotain tekemistä energian kanssa tai jos väitetään että ne ovat muuta kuin plaseboa. Aurat saattavat olla yksi ilmentymä synestesiasta, mutta ne eivät kerro mitään itse kohteesta, vaan ainoastaan näkijän aivojen tilasta. Aurat eivät näy pimeässä. . Yllä allekirjoittaneesta takavuosina huuhaamessuilla otettu "aurakuva", jossa on erikoista se, että siinä on ihmisen "aura" ilman ihmistä. Kuva syntyi siten, että asetin käteni metallilevylle, mutta poistuin ennen varsinaista kuvan ottamista. Normaalisti kasvojen pitäisi olla alareunan keskellä olevalla tummalla alueella kaksoisvalotuksen seurauksena. Silloisessa versiossa oli myös mahdollista saada auraton kuva, jos ei asettanut kättään metallilevylle. http://www.kolumbus.fi/~w435172/yk/skepsis/aura.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Tee se itse -auratesti

"Auroja" näkevät henkilöt voivat helposti testata kykynsä itse. Kokeeseen tarvitaan ehdottoman pimeä huone, korvalappustereot, nauhuri ja muutama apuhenkilö. "Näkijän" korville asetetaan korvat täysin peittävät kuulokkeet ja muut henkilöt liikkuvat pimeässä huoneen toisella puolella. Näkijä kuvailee muille heidän liikkeitään. Liikuskelijat kertovat koko ajan toiseen nauhuriin, osuiko oikeaan. Näin yksinkertaista se on! Epileptiset ja migreeniset aurat eivät tällä menettelyllä näy, joten ne voidaan kokeen avulla sulkea pois.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Olispa vaan oikeasti noin helppoa. Itse olen auratyypin kanssa viettänyt aikaa pimeässä, ja tämän selitys oli että ei pimeässä testaaminen toimi, kun ei voi tietää onko seassa esimerkiksi kuolleiden henkiä.

Joten "monta tyyppiä on huoneessa" on näiden maailmankuvassa sitten toisaalta myös helppo huijata. Sen kun sanoo vain jonkin numeron ja haamut selittää loput.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Höpöt. Näkyykö aura nurkan takaa?

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Törmäsin kerran ihmiseen, joka väitti että LSD:n avulla näkee auroja. Yritin kovasti selostaa, että kyse on ihan tavallisista hallusinaatioista, mutta ei mennyt läpi:D Olihan kaveri ihan omin silmin nähnyt niitä auroja..

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Tuo ensimäinen kuva näyttää ihan siltä kuin pyllistäisit kameraa kohti.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Kuvissa, joissa huijattu jäi istumaan paikoilleen, hänen päänsä oli tuolla harmaalla alueella.
http://www.skepsis.fi/lehti/2000/2000-3jarv.html

Puheenaiheeseen liittyvää

Tämän blogin suosituimmat